изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:43 EEST
НС одобри областните управители да могат да назначават техническа проверка на язовирите    
ПарламентСофия. Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за водите, в които е заложено, че областните управители да могат да назначават техническа проверка на язовирите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор ще следи за изпълнението на предписанията на областните комисии, на мерките за осигуряване на изправно техническо състояние на язовирните стени и на съоръженията към тях и за безопасната им експлоатация и изпълнението на дейностите по извеждане от експлоатация на язовирите, които не отговорят на изискванията. Предвижда се в срок до шест месеца от влизането в сила на този Закон за изменение и допълнение на Закона за водите по предложение на ДАМТН Министерският съвет да приеме наредба за условията и реда за осъществяване на техническата и безопасна експлоатация на язовирните стени и съоръженията към тях и за осъществяване на контрол за техническото им състояние.
С промените в закона се въвеждат и задълженията на собствениците на язовирите. Предвижда се дейностите по поддържане на язовирните стени и съоръженията към тях в изправно техническо състояние в съответствие с нормативната уредба да се извършва от оператор на язовирна стена – лице с необходимата квалификация, което да осъществява техническата експлоатация на язовирната стена и съоръженията към нея, възложени му от собственика.
С приетите промени се създава и Координационен съвет по водите, който ще се председателства от министъра на околната среда и водите.
 


Сходни връзки

НС одобри областните управители да могат да назначават техническа проверка на язовирите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.23 секунди