изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:21 EEST
БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ: Извънредно! Бойко Борисов: България ще участва в механизма за помощ за Гърция    
Парламент

Министър-председателят Бойко Борисов каза, че България ще участва в новия механизъм за помощ за Гърция от страна на Европейския съюз. Той обаче добави, че има абсолютни гаранции, че България няма да загуби пари заради южната ни съседка. Борисов обясни, че онези, които са се радвали след референдума в Гърция, трябва да са осъзнали колко опасна е станала обстановката.



Дано там ситуацията се овладее, да не се стигне до анархия, защото това ще е много опасно и за нас заради миграцията, финансови проблеми и т.н.

Гърция се провали с гръм и трясък заради арогантното им поведение, заяви още премиерът.

По думите му – ние сме много по-напред и сме станали много повече европейци и това сме показали, като сме подкрепили механизма за помощ за южната ни съседка.

Борисов подчерта, че нашата държава е била „против“, но след кореспонденция с Европейската комисия е постигнато решение, че държавите извън еврозоната и конкретно България няма да загуби пари дори и при неблагоприятно развитие на ситуацията в Гърция. Това бе потвърдено и от финансовия министър Владислав Горанов, който се изказа в парламента след премиера.

Той обясни, че казусът касае мостов заем за 7,160 млрд. евро.

След това Бойко Борисов отново взе думата и заяви, че не е редно България да се окаже единствената спънка, за да се помогне на съседите ни. Това щяло да има трайни поражения в отношенията ни с Гърция.

Видях Илиана Йотова да ръкопляска на Ципрас в Европарламента. Вероятно заради това, че всички 28 държави ще помагат на Гърция, добави Борисов.

http://pik.bg


 


Сходни връзки

БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ: Извънредно! Бойко Борисов: България ще участва в механизма за помощ за Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди