изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:47 EEST
Арестуваха българин в САЩ, спретнал „гърменска схема” в къща за 24 милиона    
По света 34-годишният българин Кирил Костов беше арестуван в САЩ, докато купонясва, след като се самонастанил в чуждо луксозно имение за 24 милиона долара, съобщиха от полицейския участък на чикагското предградие Бър Ридж. Нешенецът си набелязал скъпарската вила „Тадж“, влезнал незаконно в нея и се настанил в джакузито на втория етаж заедно със своя приятелка. Костов дори организирал партита във бляскавия имот, като се провъзгласявал за „домакин“ на събитията. На 20 юни в 16,45 ч. следобед той е арестуван по подаден сигнал и срещу него са повдигнати обвинения за влизане с взлом в чужда собственост и нанесени щети върху имуществото.

Агентът по недвижими имоти, отговарящ за управлението на имота - Сам Дуейдари, минавал случайно покрай скъпото имение, което се намира на улиците „Каунти Лейн“ и „Плейнфийлд“ в Бър Ридж, и забелязал Кирил да се разхожда на терасата по хавлия. Изумен от наглостта на нашенеца, брокерът му казал да изчезне на момента от чуждото владение. Няколко часа по-късно той се връща, за да види какво се случва в огромната къща, и… отново заварва българина – този път в затоплено джакузи, с чашка в ръка, в дамска компания. Агентът по недвижими имоти веднага звъннал на полицията и униформените пристигнали за броени минути. Красавицата, която се плацикала в джакузито, била освободена, тъй като нямала дори ни най-малка представа, че се намира в чужда собственост и върши нещо незаконно. Костов й бил разказал, че баровският имот е на негов братовчед, който му разрешавал да го ползва както си намери за добре и да го стопанисва.

Пред униформените служители нашенецът си признал, че е правил доставка на къщата преди и по този начин се е сдобил незаконно с ключове за нея.
След като случаят се разчу, българските имигранти отвъд Океана нарекоха „бохема“

„Господин за един ден“

по подобие на героя на Тодор Колев от филма със сходен сюжет. Според полицейските служители „малкият хазяин на голямата къща“ е използвал луксозната вила, за да организира често купони в нея. Според шефа на участъка в Бър Ридж - Марк Лофтус, нашенецът не за пръв път е засичан в огромното имение, последната предложена продажна цена на което е 24 милиона долара. На 17 февруари тази година българинът отново е засечен да си купонясва във вила „Тадж“, и то без разрешение. Брокерът, който отговаря за недвижимия имот, установява, че сметките за вода показват прекалено голямо потребление, при положение че никой не живее в него. Той подава сигнал в полицията и при последвала проверка Кирил Костов е открит на приземния етаж. Той тъкмо се събуждал от среднощно парти, продължило до малките часове на същия ден. Наоколо било пълно с ползвани прибори и празни бутилки, търкалящи се по земята. Най-абсурдното, според полицията, е, че самонастанилият се „домакин“ и гостите му пили от алкохола на истинските собственици на къщата.




Полицаите твърдят, че по това време българинът, който се прослави из цяла Америка с луксозен „живот без наем“, се правил дълго време, че живее в имението, разпростиращо се на 30 000 фута. Те все още се опитват да установят откога Костов се е преселил във вилата и колко време е прекарвал там.

За момента

обвиненията срещу наглия българин са две –

за влизане с взлом в чужда собственост и за нанесени щети върху имуществото. Според запознати със стартиралото бързо производство, нищо чудно в хода на делото да се прибавят и още обвинения. Униформените служители на реда в предградието обаче се съмняват в твърденията на нашенеца, че е истински ценител на архитектурата в мавритански стил. След огледа на разследващите се оказва, че на Кирил Костов му липсват технически умения, и то дотолкова елементарни, че не успял да си пусне модерното джакузи на втория етаж. Така водата преляла и увредила тавана на долния. За момента щетите, които са установени, са на стойност около 300 долара. Не е ясно обаче на каква цена възлиза консумирания от големи компании в продължение на няколко месеца скъп алкохол, предимно ликьор от избата. За мащабната измама на Костов съдът определи той да заплати гаранция в размер на 20 000 долара. Обвиняемият плати две хиляди от тях, или 10% от сумата, и бе освободен няколко дни след ареста. Делото срещу Костов стартира на 9 юли тази година, но бе отложено за началото на месец август, тъй като полицаят, извършил ареста на българина, не успя да се яви в съда по служебни причини.

Луксозният дворец “Тадж“

Огромното имение „Тадж“ има осем спални, девет камини и подземен гараж за 10 автомобила. Застроената му площ е над 2600 квадратни метра. За направата на луксозната къща – дворец, е използвано голямо количество бразилско дърво, италиански мрамор, златен ерусалимски камък. Имотът е построен през 2009 г. и има награда за оригинална къща. Собствениците са зъболекар и неговата съпруга, които имали финансови проблеми, затова предложил къщата под наем, а по-късно и за продажба. В различните периоди офертата „продава“ варирала от 25 милиона долара до 13 милиона долара в пика на световната финансова криза. В момента имотът продължава да е на пазара на недвижими имоти. Цената, за която се отдава под наем луксозната вила на месец, е 20 000 долара, но нашенецът решил направо да се нанесе там и да пропусне официалната част с наемането. В къщата не живеел никой от 2011 г. Тогава няколко тръби замръзнали през зимата и се пръснали. Това довело до разрушения, наводнение и скъпоструващ ремонт. Над 6 милиона галона вода изтекла през тръбите за няколко седмици, докато повредата случайно била забелязана. Според специалистите през това време изтекла вода, която целият град потребявал за два дни!

Някъде по това време Кирил Костов се е сдобил с ключ и е започнал своите посещения, празници и купони в имението. Година по-късно собствениците – доктор Хусам Алдаири и жена му Рава Ата Алдаири, изгубили имота, тъй като не успявали да покрият скъпата издръжка за данъци, застраховки и др. Бюджетът, който си определили за строежа на къщата, се оказал доста по-голям и се наложило да теглят кредит, който по-късно не успели да покриват редовно. Така луксозната къща с огромен двор отишла в ръцете на банка. Само обзавеждането в нея струвало над 9 000 000 долара. Още по време на строежа на двореца голяма част от американците в квартала се оплакали, че всъщност той представлява нещо като джамия и се възпротивили срещу строежа му. Построяването на вила „Тадж“ закъсняло и не се извършвало по план и затова на собствениците били наложени допълнителни санкции и глоби. Почти по същото време служителка на стоматологичната фирма на доктор Хусам Алдаири подала жалба за сексуален тормоз и това принудило зъболекаря и неговата фирма да обявят банкрут. След разследване обаче станало ясно, че собственикът на вилата си е купил чисто ново „Бентли“ малко преди да внесе в съда документите си за фалит. Затова те не са уважени. Поради различните представи за интериор и екстериор на американците, дълго време луксозният имот стои без наематели или нов собственик. „Аз знам, че един ден хората ще се върнат и ще кажат, че този дом е паметник, с който могат да се гордеят, без значение какво се случва“, каза, след като загуби имота си, доктор Алдаири.


Живка АНГЕЛОВА,
Флорида, САЩ
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха българин в САЩ, спретнал „гърменска схема” в къща за 24 милиона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди