изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:08 EEST
Бивш военен гръмнал геодезиста    
НовиниУбиецът, който гръмна в главата геодезиста Александър Василев в офис близо до зала "Универсиада" е бивш военен, пише 24 часа. Мъжът, който е на 79 години, е стрелял със законно притежаван пистолет.

Както БЛИЦ съобщи по-рано днес, сигналът за инцидента е получен в МВР минути след 16 ч от служителка в административната сграда. Тя видяла ранен в главата мъж да излиза от стаята на Александър Василев. Първо помислила, че е пострадал колегата ѝ, но след това се оказало, че това е убиецът на Василев.

Двамата възрастни мъже са били сами, когато е възникнал конфликт между тях. Бившият военен е бил клиент на Василев, който му извършил услуга по земеразделяне преди време.

От столичното Първо РУП, което е на 200 м от офиса, пристигнали за минути на местопрестъплението. Убиецът все още бил в коридора и полицаите веднага го задържали.

Александър Василев е издъхнал на място. Свидетели от коридора на офис сградата са чули два изстрела. Убиецът също е ранен и му е оказана медицинска помощ.

Обстоятелствата около инцидента се изясняват от криминалистите. Една от версиите е, че бившият военен първо е застрелял геодезиста след спор за пари, а след това се е опитал да се самоубие.

Час след убийството задържаният беше изведен от сградата и качен в линейка с бинтована глава.

67-годишният инженер Александър Василев е известно име в средите на геодезистите. Той е работил в бившата държавна фирма “Главпроект”. От 2001 г. започнал частен бизнес.

Собственик е на фирмата “Главпроект Екип В”. Управител е на други две акционерни дружества. Занимавал се е основно с проектиране, кадастрални карти и архитектура.

Като управител на другите фирми Александър Василев е участвал в проектиране на офис сгради в София. Василев е управлявал едно от акционерните дружества заедно с енергийния бос Едуард Манукян, приближен на Красимир Георгиев от “Фронтиер”. Работил е с известни строителни предприемачи. В управителния съвет на друга фирма е бил партньор с най-известния адвокат по данъчни дела в България - Тодор Табаков.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бивш военен гръмнал геодезиста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди