изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:26 EEST
РОБИ НА БАНКОВИЯ КАПИТАЛ: Стиглиц: Гръцкият сценарий може да се повтори    
Коментари Случващото се в Гърция може скоро да се повтори и в други страни, счита нобеловият лауреат по икономика Джоузеф Стиглиц. "Гърция стана арена на битка между идеите и финансовата власт. За съжаление, днес гърците са длъжни да си имат работа с Тройката кредитори, чийто трети меморандум увеличава неравенството и е насочен против бедните", заяви Стиглиц на симпозиум на остров Корфу, организиран от фондацията на Андреас Папандреу.

Нобелистът, известен с левите си разбирания и който е почетен гост на форума, отбеляза, че подобна битка, между големия капитал и обикновените хора, се води понастоящем и в родината му САЩ. "Когато стана рекапитализацията на банките след краха на Lehman Brothers, говорех, че това е шанс да бъде взета под контрол банковата система, за да се пресече експлоатацията на банките".

"Но Обама каза: "Не! Трябва да спасим банките, за да могат те да ги вършат каквито са ги вършили досега". И виждаме как това продължава вече 5 години. Все повече манипулирани пазари, все повече злоупотреби. Всеки ден, когато отваряте "Файненшъл Таймс" или друг подобен вестник, прочитате за нов банков скандал.

"Все пак налице са все по-големи усилия. Върви борба с цел промяна в икономическата политика, за повече справедливост при разпределението на благата и против правилата, увеличаващи несправедливостта. Тъкмо такава битка се води днес в Гърция. Но за жалост, случващото се тук е предпоставка да се случи същото и на друго място".   bgnes.com
 


Сходни връзки

РОБИ НА БАНКОВИЯ КАПИТАЛ: Стиглиц: Гръцкият сценарий може да се повтори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди