изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-26 @ 09:32 EEST
Съветникът на Тато Костадин Чакъров: С падането на Виденов Сорос и соросидчетата му спечелиха 200 млн. само от банкови операции!    
Новини Костадин Чакъров е председател на ЦК на Съюза на комунистите в България и политически съветник на Тодор Живков и дъщеря му Людмила до 10 ноември 1989 г. Юрист по образование, преди промените последователно е първи секретар на ДКМС в родния си град Пловдив, съветник в апарата на Държавния съвет, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП. Автор е на книгите „Вторият етаж” и „Нашествието на демократите”. Другарят Чакъров се съгласи да даде ексклузивно интервю за „ШОУ“, в което разкрива разтърсващи факти за изминалите 25 години от т. нар. преход, също така прави скандален анализ на геополитическата обстановка и на това къде в нея се намира България. А това, което той разказва за случилото се след 1989-а у нас, сега го виждаме 1:1 да става в Гърция! А ето кой стои зад всичко:


Януари 1993 г. Красимир Премянов (вляво), Жан Виденов (в средата) и Нора Ананиева в парламента. Снимка: Иван Григоров

- В едно телевизионно предаване наскоро започнахте да говорите за „майдан по времето на Жан Виденов”, но не довършихте. Кажете защо майдан?
- Така, както видяхме през годините Студената война, опитите Русия да се изкара Империя на злото и непрекъснато се монтираха схеми, тук трябва да се каже, че пролетарският интернационализъм отслабваше, а се засилваше истинската сила – хората на парите, банките и корпорациите. И се наложиха тези схеми. Имайте предвид, че държавите имаха силен колониален опит - те бяха разпределили страните от Арабския свят и Латинска Америка заради суровините им – нефт, злато. Силните държави, като Великобритания, Франция, Холандия, Белгия и т. н., имаха вековен опит в разделянето и противопоставянето, докато ние имахме само едни репресивни органи за разузнаване и контраразузнаване, някакъв линеен опит, който обаче нямаше нищо общо с това как се завземат държави. Та, говорим, че те са т.нар. „убийци на държави“, които владеят един богат спектър на арсенал и възможности, с който могат да разядат опорната точка на една държава. И ако направим един събирателен образ - „майдан” - това е общото, което стана в Украйна, Арабската пролет, Оранжевата революция и т.н. При всички тях се разяждат опорните точки, разкрива се национализмът, поощряват се междуплеменните спорове, монтират се тези, които обединяват една част срещу друга, разделят ги по възраст, по клас, по племенен, верски и не знам още какъв принцип. И цялото това ветрило

го използват за удар и превземането на една държава

Аз затова използвах думата майдан, защото в Украйна го видяхме - вековните противоречия с Русия, започна се с национализъм и т.н... И както Желю така, примитивно (той самият беше един примитив), написа в последната си книга, че „нашата главна задача е да закачим бедния вагон на България за богатия влак на Европа“ и ние ще станем богати. И всички ние чакахме това, и беше едно нетърпение - час по-скоро да влезем в Европа, НАТО, и това ще ни гарантира благоденствие. А вместо това се оказа, че ни взеха земеделието, пазарите, индустрията, банките, всички системи на енергетика, подземните и надземни богатства и т.н. И вече 8 години сме в Европейския съюз, а светлина в тунела не се вижда. Напротив - става по-лошо! Защото се лишихме от естествените неща, които са предпоставки за просперитет и богатство на нацията. Производството само да вземем – загубихме пазарите, защото нямаме производство, а нямаш ли и него – загиваш! Ние сме в това положение.

И сега сме като евтина проститутка, която се хвърля в леглото на силния

И чакаме отнякъде да живеем по милост. Няма милост! За да има богати, трябва да има бедни, а на нас ни е отредено да бъдем бедните, за да можем да осигуряваме богатството на богатите.

Така че за Жан беше майдан, защото отказа да приеме тази роля.

- Коя роля?
- На слуга. Той първо се сдърпа с „Газпром“ и не даде тръбите, където Луканов се беше договорил да бъде диспечерът на газта за цяла Южна Европа, което е огромна позиция. После отказа да продава на Световната банка и МВФ най-апетитните парчета на българската икономика – „Нефтохим“ и цветната металургия, торовите, оръжейните заводи и т.н. В резултат на което се направи една комбинация - първо се използва позицията на неговите противници в партията, защото една част от хората в тази партия бяха живели на Запад и бяха захласнати от богатствата, и се изживяваха за това, че имаха политическа функция, но нямаха собственическа. Тоест те искаха да трансформират политическата власт, която имаха, в икономическа. Това е проблемът, защото при онази система не можеше да се наследява собственост. Всемогъщата фамилия на Тодор Живков някой да знае къде е сега? Едната дизайнерка, другите не знам си какво, третите пенсионери… В същото време се оформиха кланове, които трупат и вече се оформят като една силна собственическа власт, която се наследява. Така че тука Жан пречеше на всички, поради което му скочиха и ангели, и дяволи. Ами да вземем само, че той спря едни данъчни облекчения, които имаше Сорос! Накара го да плаща по 12-13 милиона, защото преди това стопанската дейност на неговите фондове беше освободени от данъци. Първи срещу Жан скочиха именно Сорос и неговите соросчета.

Другото, което отказа, беше да разпродава, и оттук започнаха да играят с валутата. Вдигна се доларът до 3000 лева. Пада Жан и изведнъж доларът отива на 500 лева. И изведнъж купуват тази парична маса, ама вече при 500 лева! Знаете ли каква печалба се получава само от курсовата разлика? Огромна! По наши сметки, фондации и соросоидчета спечелиха зад граница само 200 милиона лева от банкови операции. Но, за съжаление, ние, българите, не ги владеем тези хватки. И се предоверяваме на приказки за демокрация, права, комунизъм и т.н.

Една димна завеса, зад която се крие брутална схема за забогатяване

- Това, което напоително обяснявате – за майдан, „убийци на държави“ и национализъм, как се вписва настоящата ситуация в Гърция?
- Гърция е една от страните, които показват национално пробуждане. Тя е една от многото, които започнаха да се усещат, а заедно с нея - и много други страни. Те са били жертва на тънки, перфектни банкови схеми, които са ги поставили на колене. Техните ресурси са иззети, поради което 5-6 държави… Искам да задам високо въпроса: от 230 държави 210 са капиталистически, тоест - има частна собственост, плурализъм, свободни пазари, банки и т.н. Но защо ни дават непрекъснато процъфтяването на 10-ина държави главно в Западна Европа, САЩ, може би и Канада, а не ни сочат африкански, азиатски, а и много други в Европа, които са 100% капитализъм? А при нас непрекъснато изпреварващото историческо развитие ни демонстрират страни, които имат изключително привилегировано колониално развитие, които изпомпаха ресурсите на другите страни. Да вземем Белгия например – тя държеше Конго, там бяха диамантите и елмазите на Африка. Една 4-5-милионна Холандия държеше 100-милионна Индонезия. Ами Англия – тя държеше 35 милиона квадратни километра колониални владения! Само за справка - Римската империя в периода на разцвета си е 5 милиона! Франция пък, след падането на Османската империя, сложи ръка на цяла Северна Африка – Персийския залив, Алжир, Мароко, и т.н. Но вече всички те се задъхват. Капитализмът е жизнена система, но сам по себе си той води до много тежки деформации и проблеми. Преди европейските геополитически възможности бяха много по-големи и успяха да завземат територии, богатства. Но сега, когато започнаха да се свиват пазарите и не е времето когато с един кораб можеш да подчиниш една държава, нещата са различни. Тези обаче, които изпомпаха ресурс, демонстрират сега историческо предимство. И тук е

историческата грешка сега на Запада по отношение на Русия

Кисинджър казва така: „Шансът на Западната цивилизация да оцелее и да се развива е това, че богатият на суровини, хора и интелектуален потенциал Изток е облечен в една непродуктивна Сталинова система“. И сега те събориха тази система, но какво стана – качиха Русия на релсите на една пазарна икономика и тя стана агресивна пазарно-капиталистическа. Русия сега се бори за пазарите и производството си. Путин, както много точно направи - замени догмите с базови човешки ценности – Бог, Цар, Отечество. А отгоре на това монтира вече и капиталистическата форма на конкуренция. И сега Русия стана един цивилизационен противник в много по-голяма степен. Няма вече Варшавски договор, няма нищо. Ето БРИГС - 200 млрд. фонд, опити да удрят МВФ, американската валута… Тоест изведнъж вкараха силен противник и го карат на тази територия да играе по техните механизми. Ето това е цивилизационната грешка на Западната цивилизация!

- Казвате, че Гърция показва пробуждане в момента. Но до какво ще доведе то?
- Да, пробуждане, дадоха я и като пример за бунт… Не знам доколко ще успеят. Нещо ще успеят, дума да няма. Но те дадоха пример на държави, които в този смисъл ще заменят идеологическото противопоставяне, което имаха, и всички смятахме за разделителна линия, с национално пробуждане. То се мотивира с богатството, икономиката, с „вие взехте - сега ще ни връщате” и т.н. Ами ако конгоанците примерно се сетят колко милиона са изпомпани от Африка и си поискат от Белгия богатствата?! Ето така започва да идва противопоставянето, което придобива верска, религиозна форма. Когато интересът се осъзнае, той става материална сила. Аз смятам, че свиването на пазарите, че целият свят пламна в ислямски религиозен фанатизъм, е до голяма степен противопоставяне на това неравноправие. Защото проклятието на Арабския свят е, че лежи върху петрол. Русия например се интересува от това какви са правата на човека в Якутия. Ама знаете ли защо в Якутия? Ами защото там са диамантите на Сибир! И пред тази алчност и агресия се избутват правата на човека, демократичните ценности и т.н., зад които се крие агресивният опит да бъдат завзети тези суровини. Ето това е майданът и технологията му – избутва се напред една ценностна система, а зад нея се крие един опит да се завземат територии и ресурси, без които не може.

- Казвал сте ми и преди, че капитализмът, според вас, е изчерпана система…
- Сега

става много страшно в света!

Ние сме 7 милиарда и половина, и достигнахме границите на растежа. В близките години ще бъдем 10 милиарда - храната, водата, въздухът – всичко ще свърши. Ами я си представете китайците - при този просперитет дават, че ще имат около 300-400 милиона автомобила. С по 4 цилиндъра да работи един двигател – колко кислород ще бъде изпомпан? Това са големите проблеми, а вместо тях ние се занимаваме с конфликти в най-различни зони. Вижте какво стана - няколкостотин души тръгнаха към Европа и цялата се парализира - а какво ще стане, ако станат милиони?! Защото хората като са гладни, никой не може да ги спре. И те ще облекат маската на националното пробуждане и ще кажат: „Плащайте!”. Светът се нуждае от една добре премислена стратегия на регулация. Ние вече достигнахме опасни стойности. Иска се обуздаване на банките, на печалбите. А печалбата сега е на всяка цена. И една част от тези, които даваха заеми на Гърция, беше „даваме, за да дадете”. Тоест - даваме ви кредит, за да плащате лихва, и ще си купувате после от нас. Ето го егоизма! И Гърция се усети, и това е в основата на тяхната борба. Светът съзнателно трябва да се откаже от дивия капитализъм, който, пак казвам - беше жилав, естествен и конкурентоспособен, но пазарите се свиват, суровините се изчерпват, населението расте бурно, взривообразно – 7 милиарда и половина! Че ние само за няколко десетилетия станахме 7 милиарда! И сега започва да се говори за „златния милиард“, тоест - че

ще са излишни няколко милиарда, които трябва да бъдат изтребени

Извинявам се, че така грубо говоря. Но ето това е регулацията, от която всички бягат и използват думата комунизъм. Това не е комунизъм, а една осъзната форма на регулация на естествените процеси. Не говоря за това да стане от стар планов тип, но трябва печалбите да бъдат обуздани. Значи, предстои да се завземат последните територии на планетата, където има нефт – Арктика, и оттук нататък вече ще започне война на всеки срещу всички. Ние, обективно погледнато, изпадаме в това положение. И ако човешкият разум не надделее - да преодолеем идеологически, верски и каквито искате различия, и не направим едно общо, цивилизационно пространство, а не военно-политико-икономическо, на което се разделяме, нещата няма да се получат. Между другото това беше дълбоката идея на Людмила Живкова. Тя обаче не я обясняваше с марксистки категории, а търсеше нова формулировка и алгоритъм – будизма, исляма и християнството. И много търсеше нещо, за което използваше думата „спирала”, търсеше духовно развитие и библейското развитие на планетата и т.н. Много ме учудват американците, които имаха такива културни послания – социални, културни, политически… - и изведнъж се поддадоха на азиатската хватка на Путин. На тяхната енергия, да я завземат териториално, той прибави допълнително енергия, при което американците ще изгубят равновесие и ще паднат. Ето - бомбардират няколко държави, бази са пръснали из цял свят и всеки в момента прехвърля своите неудачи на американската държава. Тя става световен носител на злото по естествен път, защото всеки мрази богатия. Америка е богата - значи тя е източникът на злото. Те как не се усещат да се свият, а поемат съдбата на гладния беден народ. Ето, вземете една България. Ние бяхме в много добри отношения със САЩ. Както казваше Тодор Живков: „Трябва да си идиот да си срещу САЩ“. Но сега, ако беше жив, щеше да каже: „Трябва да си идиот да си срещу Русия“… Между другото, ние много се разпростираме, но в дневниците на Канарис (адмирал Вилхелм Франц Канарис – началник на Абвера - служба за военно разузнаване и военно контраразузнаване на нацистка Германия в периода 1935-1944 г. – б.а.) и в дневниците на шефа на цивилното разузнаване има един факт. Когато Хитлер ги вика и им казва да направят план за завземането на Испания и Португалия, те го изготвят за 30 дни. Отиват при Хитлер и му казват: „Фюрер, във военнотехническо отношение нямаме никакви проблеми – за няколко години ще завладеем и Португалия, и Испания. Проблемът обаче е социално-икономически - там ситуацията е много зле и ще се наложи ние да ги издържаме“. И Хитлер се отказал…

- В този ред на мисли, Гърция обърква ли плановете на Европа и ще излезе ли от еврозоната?

- Не, мисля, че няма да излезе, защото ще даде много лош пример. Самите европейци ще вкарат един вирус, по-лош от вируса на СПИН, ако разрешат Гърция да напусне. Ще бъде вирус, от който унгарци, чехи словаци... - всеки ще започне да се осъзнава, че Европа вече не е съюз на държави, а е бюрократична централа, която защитава интереса не на държавите, а на банковия и корпоративния капитал.

- Но не са ли нагли гърците, малко ли милиарди кредити взеха и не ги връщат?
- Ами, вижте - те срещу себе си имат агресивен банков капитал, който извлича от тях с признати банкови средства. Срещу този агресивен инструментариум се противопоставя друг тип агресия. В момента Гърция развива агресия, за да неутрализира агресията, с която десетилетия наред европейските банки изпомпват ресурсите на страната. Така че в този случай това е нещото, което се заражда като конструкция – агресия срещу агресия…


Едно интервю на Орлин ФИЛИПОВСКИ


В следващия брой на "ШОУ" четете още скандални откровения от бившия съветник на Живков: „Чернобилската авария беше част от майдана срещу България!”
http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Съветникът на Тато Костадин Чакъров: С падането на Виденов Сорос и соросидчетата му спечелиха 200 млн. само от банкови операции! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди