изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 18:14 EEST
ЦЕЛЕВАТА ПОМОЩ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИ СЕ ЗАПАЗВА 250 ЛЕВА    
НовиниС решение на Министерския съвет се запазва размерът от 250 лева на еднократната целева помощ за първокласници за учебната 2015/2016 г., съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Ирена Баирова.

Целта на помощта е да бъдат покрити част от разходите в началото на учебната година. Право на тази помощ имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Дирекциите „Социално подпомагане" ще приемат молби-декларации за този вид помощ до 30 септември 2015 г. Молбите се подават по постоянен адрес, след записване на детето в първи клас. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище. Към молбите се прилагат удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за предходните 12 месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба-декларацията, удостоверение от учебното заведение, че детето/децата е записано за първи път в първи клас, както и удостоверение за раждане и лични карти – за справка.

Помощта за първокласници е в размер на 250 лева от 2013 г.

До момента в областта са подадени 99 молби, съобщи още И. Баирова. НДТ

 


Сходни връзки

ЦЕЛЕВАТА ПОМОЩ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИ СЕ ЗАПАЗВА 250 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди