изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:14 EEST
ПЛОДОВЕ НА АРАБСКАТА ПРОЛЕТ: Робини на ИД: Изнасилват ни по 5 пъти на ден!    
По светаЕкзекуцията на 19 жени заради отказ да правят секс с бойци на Ислямска държава е само епизод от нечуваните масови издевателства на джихадистите над пленените от тях жени от общността на язидите. Според говорител на Кюрдската Демократична Партия в Мосул 19-те жени са били убити заради отказа им да участват в "сексуален джихад".

"Сексуалният джихад" предвижда пленнички да задоволяват сексуалния нагон на джихадистите. Според придобил публичност документ терористите продават християнки или жени от общността язиди, както и деца, които са отвлекли. А колкото по-младо е момичето, толкова по-скъпо струва.

Шокиращият документ описва отвлечените жени като "стока". Описани по възраст, подредени една след друга, а най-младото момиче, още 9-годишно, струва най-много – около 170$ . Колкото по-възрастна, толкова по-малко пари струва една жена.

Брошурата, публикувана на 16 октомври м.г. продължава с уточнението, че "на клиентите се разрешава да купят до три стоки, с изключение на клиенти от Турция, Сирия и страните от Залива".

Зейнеб Бангура, която е Специален представител на секретариата на ООН за сексуалното насилие разказва, че момичетата се препродават сякаш са просто барели с петрол и едно момиче може да бъде купено от шест различни мъже. Първи избират бойците на Ислямска държава, а след тях и заможни мъже от Близкия Изток.

В предишни свои разкази Бангура обрисува зловещата съдба на най-красивите девици от общността на язидите. Те биват изпращани на робски наддавания в своеобразната столица на ИД в сирийския град Ракка. Там те са съблечени чисто голи и продавани на този, който плати най-много.

Видео, разпространено от ИД през ноември миналата година, показва извратения пазар на робини. Там бойците избират измежду няколко момичета, които са оценени различно, спрямо качествата си.

А от тогава до сега, няколко жени, които успяват да избягат, разказват за болката, страданията, униженията и мъките, причинени им от ИД.

Три жени – Бушра (21), Мунира (17) и Ноор (22), биват завързвани, насилвани, изгаряни с цигари и насилени да се омъжат за бойци на групировката. Имената им са сменени, за да се предпази тяхната самоличност.

Те успяват да избягат и са прехвърлени във Великобритания от международна организация, която им помага да изградят отново живота си.

Бушра, която се е опитала да се самоубие, когато е била продадена на екстремист, разказва: "Мъжът, който ме купи, ме заведе в болница. После ми каза, че ще ме изнасили същия този ден, независимо в какво състояние съм. Отнесе ме в дома си, завърза ме и ме изнасили".

''Понякога ме изнасилваше по 5 пъти на ден. А сестра ми... тя беше едва на 14. Чувах виковете ѝ, но нищо не можех да направя, тъй като бях завързана".

Животът на хиляди жени и момичета от язидите, древна кюрдска етническа група, бива разрушен от екстремистите, твърди Амнести Интернешънъл. Продадени, подарени и принудени да се омъжат, момичета още малки, стават секс робини.

А повечето от тях са толкова непоправимо травмирани, че са доведени до желанието да сложат край на живота си.
http://www.blitz.bg

ТЪРСЕТЕ ОТГОВОРА КОИ МОГЪЩИ ДЪРЖАВИ ПОДДЪРЖАТ И ПОМАГАТ ТАЙНО НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, ПРЕСЛЕДВАЙКИ ЯВНИ ИНТЕРЕСИ.

 


Сходни връзки

ПЛОДОВЕ НА АРАБСКАТА ПРОЛЕТ: Робини на ИД: Изнасилват ни по 5 пъти на ден! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди