изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:04 EEST
СПРЯХА ОПАСНИ ДЕТСКИ КУКЛИ    
ЗдравеОпасни китайски пластмасови кукли, опаковани в различни картонени кутии с прозрачни прозорци в предната част, са спрени още на границата.

Установено е, че главите на куклите съдържат фталат DEHP, който може да увреди здравето на децата, в частност тяхната репродуктивна система. Фталатите DEHP, DBP и BBP са забранени във всички детски играчки и артикули за деца, напомнят от РЗИ – Добрич.
Инспекторите са иззели от пазара и от крайните потребители цялото количество от две други стоки, отново китайско производство. Това са мъжки кафяви обувки с кожена горна част и подплата, поставени в черна картонена кутия, както и кафяви кожени сандали със залепване/лепки, номер 43, поставени в кафява картонена кутия.
Установено е, че кожата и стелката на обувките и на сандалите съдържат хром над допустимите нива, което пък може да предизвика алергична реакция. Предприети са задължителните мерки: изтегляне на продукта от пазара и изземване на продукта от крайните потребители. НДТ
 


Сходни връзки

СПРЯХА ОПАСНИ ДЕТСКИ КУКЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди