изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:24 EEST
ОГНЕНО ШОУ НА БРЕГА НА МОРЕТО    
КултураИзключително атрактивни предложения към жителите и гостите на Каварна и региона има морското кметство. В разгара на отпускарския сезон за поредна година в петък и събота вечерта на морския бряг в Каварна ще се проведе Фестивалът на фойерверките, чийто режисьор е Андрей Слабаков ще представи отново огнено шоу в рамките на двете вечери. Водещи са Ернестина Шинова и Красимир Добрев.

Естествено, щом домакин е община Каварна, то задължително събитието е съпроводено и с много музика. Верни на идеята да предлагат удоволствие за всеки един вкус, този път организаторите предлагат концерти на "Down Low", Румънеца и Енчев и DJ Rossko.
В неделя каварненското село Българево пък кани на един изключително вкусен фестивал - празника на пъпеша. Крайморското село е всепризнат производител на сладкия плод. И тази година ще бъде избран най-сладък пъпеш, както и най-голям, казва кметът на селото Георги Георгиев. Изключително атрактивно преминава надпреварата за най-оригинална рецепта с пъпеш. За пета година ще бъде отличен най-млад и най-дългогодишен производител на пъпеши.
В селото производителите на пъпеши са между 40-45 души, казва кметът, като допълва, че средно годишно само Българево произвежда 30 т пъпеши, които потеглят към пазарите в различни части в региона и страната. Той разкрива и една малко позната тайна - това, че всъщност пъпешите се водят под номера. "Най-вкусния пъпеш, известен като българевски е всъщност Хибрид 15, или познат още като хлебен пъпеш" - казва Георгиев. Началото на празника е от 16 часа в неделния ден. НДТ
 


Сходни връзки

ОГНЕНО ШОУ НА БРЕГА НА МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди