изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:37 EEST
НОВ СКАНДАЛ В СТРЕЛБАТА: ШЕФ СИ ДАРИ ИМУЩЕСТВО ЗА 2 МЛН. ЛЕВА    
СпортИмущество за над 2 милиона лева, купувано с държавни пари заради успехи на български шампиони по спортна стрелба, стана собственост на един клуб. Камен Шишманов, председател на Българската федерация по спортна стрелба, която е с отнет лиценз, дари оръжията, мишените и патроните за националните състезатели и клубовете на едно спортно дружество - сдружение с нестопанска цел “Армейски спортен клуб Тракия”, председател на което е отново той.

От описа за прехвърлянето на собствеността се вижда, че и под дарител, и под дарен стои подписът на Шишманов. Нещо, за което няма никаква правна пречка. Което пък говори за празнота в законовата уредба, позволяваща спортно дружество с отнет от държавата лиценз да продължава да се разпорежда по свое усмотрение (и без никакъв контрол) с благата, придобити отново със средства от държавата. Разрешението за придобиване на 60 пушки и 65 пистолета плюс боеприпаси и допълнението, че на 29 юли са прехвърлени чрез дарение 56 пушки и 63 пистолета.
Страница от разрешението с пълен опис на номерата на оръжията, които могат да бъдат прехвърлени от активите на федерацията към тези на "АСК Тракия".
И в крайна сметка 90 електронни мишени на стойност около 1,2 милиона лева, 1 166 175 броя патрони от различни видове, 56 броя дългоцевни оръжия с нарезна цев (пушки) и 63 късоцевни оръжия (пистолети) вече са от национална - клубна собственост.
От документа става ясен и точният брой на дарените патрони. А в края е видно, че и под дарител, и под дарен стои подписът на Камен Шишманов.
“Това е унищожаване на спортната стрелба. Чувството е, че спортът, с който сме отстрелвали олимпийско злато, сега все едно е разстрелян”, алармираха от клубовете, които останаха без средствата си за подготовка.
“Винаги съм бил стриктен с оръжие и боеприпаси. От 3 години всичко е запечатано. Не дават на националния отбор нищо. Аз пазя това имущество като отговорник. От 42 г. се занимавам с това”, разказва Димитър Спасов - оръжейникът на стрелбището в “Гео Милев”, присъствал на прехвърлянето на собствеността.
 


Сходни връзки

НОВ СКАНДАЛ В СТРЕЛБАТА: ШЕФ СИ ДАРИ ИМУЩЕСТВО ЗА 2 МЛН. ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди