изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:47 EEST
БЕНЧИЧ СЪТВОРИ СЕНЗАЦИЯ И ПОБЕДИ СЕРИНА НА ПОЛУФИНАЛИТЕ В ТОРОНТО    
СпортБелинда Бенчич постигна най-значимата победа в кариерата си, надигравайки Серина Уилямс на полуфиналите на турнира в Торонто с 3-6 7-5 6-4. Нищо не предвещаваше такъв развой, след като световната №1 поведе с 5-1 в първата част и без проблеми взе сет аванс.

 средата на втория сет обаче статуквото се промени. Швейцарката започна да греши по-малко, а Серина от своя страна направи някои нетипични за нея неточности. Бенчич поведе с 5-3, Уилямс успя да изравни за 5-5, но последва поредица от шест поредни гейма за младата тенисистка, която достигна до преднина от 5-1 в решителната част и в крайна сметка поднесе голямата изненада. Серина взе следващите три гейма да се доближи до 5-4 и започна с ас за 15-0 десетия, но Бенчич отново намери верния ритъм и с форхенд уинър приключи двубоя. Така тя не само че записа първата си победа над Топ 10, но и стана най-младата състезателка с победа над Серина от 17-годишната Шарапова, която я преодоля на Шампионата на WTA през 2004 г. В допълнение Уилямс бе спечелила 24 от предишните си 25 мача срещу тийнейджърки. "Не мога да опиша чувството в този момент. Бях притеснена от случващото се, но съм много щастлива, че форхедът намери полето и тя не успя да го достигне. Беше невероятно. Нямам думи да го опиша", каза Бенчич. "Мисля, че тя се справи наистина добре тази вечер. Четеше играта и се бореше много здраво. Вече знам, че тя не се предава. Просто не играх добре днес, въпреки че усещах, че мога да измъкна мача. Не беше моят ден. Надявам се, че ще променя нещата в Синсинати и на US Open", каза Серина. На финала Бенчич ще срещне световната №3 Симона Халеп, която се справи със Сара Ерани в другия полуфинал.
 


Сходни връзки

БЕНЧИЧ СЪТВОРИ СЕНЗАЦИЯ И ПОБЕДИ СЕРИНА НА ПОЛУФИНАЛИТЕ В ТОРОНТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди