изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 05:33 EEST
ЗАПОЧВА ГОЛЯМОТО ИЗНУДВАНЕ: Никой не дава пари на Украйна да купи газ за зимата    
По света Потенциалните кредитори засега нямат особено желание да предоставят средства да купят газ за подземните газови хранилища за предстоящата зима, призна пред журналисти енергийният министър Владимир Демчишин. Той разчитал въпросът да бъде обсъден още веднъж на 27-28 август във Виена на срещата с Еврокомисията и много разчита в преговорите да се включат и американските партньори.

Демчишин уточнил, че американската страна ще бъде представена от представители на правителството и ще участва в преговорите неофициално.

Киев изпитва дефицит от средства за газ в хранилищата за предстоящия отоплителен сезон. Според енергийното министерство в Киев недостигът от средства възлиза на 1 милиард долара.

Демчишин по-рано заявяваше, че страната разчита през септември за тази цел да получи кредит от ЕБРР за 300 млн долара, а също така води активни преговори със Световната банка за привличане на 500 млн долара и от IFC International Finance Corporation за 200-250 млн долара. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ГОЛЯМОТО ИЗНУДВАНЕ: Никой не дава пари на Украйна да купи газ за зимата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди