изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:11 EEST
Извънредно: САЩ прекратиха армейското учение с Южна Корея заради заканите на Пхенян за война    
По светаПентагонът е изпратил заповед да бъдат прекратени военните маневри на американски части с армията на Южна Корея заради нарастване на ескалацията между двете Кореи, съобщи „Асошиейтед прес”.

Посочената причина е свързана с ултиматума на Северна Корея, за който БЛИЦ вече писа. Преди час посланикът на КНДР в Москва Ким Хен Чжун обяви, че е изпратен ултиматум на Южна Корея да премахне високоговорителите по границата и да спре маневрите с американската армия.

При неизпълнение на исканията след изтичането на срока на ултиматума в събота, дипломатът обеща „твърд” отговор на „провокациите” от страна на армията на Севера.

Едното условие вече е изпълнено-маневрите са прекратени. Остава да видим дали в следващите часове ще бъдат премахнати и високоговорителите, което със сигурност ще намали напрежението на Корейския полуостров.

Същевременно генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова Северна и Южна Корея да спрат ескалацията на напрежението помежду си, предаде АФП.

„Генералният секретар Бан Ки-мун призовава и двете страни да се въздържат от следващи действия, които могат да засилят напрежението“, съобщи прес-секретарят на генералния секретариат на ООН Ери Канеко.
Бан Ки-мун определи случващото се на Корейския полуостров като „предизвикващо загриженост“.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Извънредно: САЩ прекратиха армейското учение с Южна Корея заради заканите на Пхенян за война | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.73 секунди