изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:35 EEST
ОПАШКИ ПРЕД ПАСПОРТНО И КАТ В ДОБРИЧ    
НовиниДълги опашки се извиват през август пред КАТ и Паспортна служба в Добрич. Граждани се жалват, че с дни чакат, за да подменят личните си документи. Оказва се, че дневно на опашка пред Паспортна служба се редят дори по 150 души, а някои чакат още от полунощ, за да си запазят реда. Други остават след края на работния ден, за да си запазят ред за следващия ден. Така с началото на работния ден на служителите на Паспортна служба броят на вписаните в списъка на чакащите вече е 70-80 души.

Ситуацията е била особено напрегната в дните, когато една от двете служителки в службата, излязла в отпуск за четири дни, научи НДТ.

Дори неотдавна е имало оплаквания от съседни сгради за нарушаване на обществения ред от редящите се на опашка.
Опашки пред паспортна служба се извиваха и през май, но тогава чакането започваше от 7-8 часа сутринта и опашките наброяваха не повече от 50 души. През юни и юли броят на чакащите намалял, но отново се увеличил, при това неимоверно, с настъпването на отпускарския август.
Такъв проблем, оказва се, има и пред КАТ. Неотдавна във фейсбук бе качена снимка на опашките, на които трябва да чакат с часове, че и дни, желаещите да регистрират нов автомобил, което предизвика сериозна полемика в социалната мрежа.
Читател на НДТ също ни писа за „стройната" организация в КАТ при регистрацията на автомобили. „Аз за да си регистрирам автомобила трябваше три поредни дни да чакам, а същият този автомобил купих от Виена преди седмица и прехвърлянето със пререгистрацията трая точно 17 минути“, пише Димитър Димитров.
Сега през август хора от цяла Европа се прибират с по една кола и всички искат да ги регистрират, пишат в коментарите си добричлии. Твърди се още, че опашките се получават и от това, че у нас се регистрират много коли на румънци.
Коментарите във фейсбук са в двата противоположни полюса. Едните са категорични, че работещите в тези служби не трябва да излизат в отпуск през август, когато се знае, че има много чакащи, а през юни, примерно. Други обаче питат защо всички гастарбайтери се прибират през август. Щом искат по-бързо да си издадат документи, да се връщат по друго време – през април или октомври.
Според част от коментарите, проблемът с организацията при регистрацията на автомобили в КАТ е не само през август, а през цялата година.
От ОД на МВР ни информираха, че през август се избягва служителите да излизат в отпуск, но това е щатът, с който дирекцията разполага. На всеки пет години има периоди, в които има наплив в Паспортна служба, тъй като изтича срокът на определен вид документи, обясниха още от дирекцията. Освен това, особено през август, се връщат и много добруджанци, които работят в чужбина и използват времето, за да си извадят нови документи или да регистрират автомобили.
Според запознати, над 90 % от чакащите на опашките са гастарбайтери. Твърди се също, че една от основните причини е в извършените преди време в системата на МВР съкращения.  НДТ


 


Сходни връзки

ОПАШКИ ПРЕД ПАСПОРТНО И КАТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.88 секунди