изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:48 EEST
ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ „ДОБРУДЖАНСКИ ГЛАС“ ГОСТУВА В МАНГАЛИЯ    
Общество Порти Алба – гр. Мангалия, море, чайки, бели лебеди. И сред това море една платформа, върху, която има сцена с всички екстри, готова да посрещне участниците от вечерните концерти „Белите нощи“, организирани от културния център в град Мангалия.

В тези вечерни концерти участваха много групи и певци, не само от Румъния, а и от съседните страни. От град Добрич участваха самодейците от пенсионерски клуб „Добруджански глас“ с председател  Йорданка Върбанова.
Ментор на групата бе кметът на с. Дуранкулак Зюмбюл Медаров, който съдейства за това участие. И певците от певческата група му се отблагодариха блестящо. Техните автентични носии и песни накараха хилядите туристи предварително да ги аплодират. Те разжънваха, събираха класове, месеха хляб по време на изпълнението на изпълнението на първата им песен „Хей, равна златна Добруджа“. А, когато запяха „Хей, Българийо“ и развяха родния трибагреник и прожекторите осветяваха всяка певица поотделно, на сцената се получи невероятна цветна картина.
Всичко това се получи, защото нашата музика бе изпълнявана наживо от акордеониста Гочо Петров. Публиката не спираше да аплодира изпълнителите от Добрич.
Еуфорията бе на брега, където още щом слязоха, певиците бяха „погълнати“ от  любопитните туристи. Един искаше да се докосне до носиите, друг – да се снима с певиците, за да отнесат спомен по родните си места.
Тогава се гласът на кмета Зюмбюл Медаров :“Знаех си аз, Добрич няма да ме подведе! Браво, невероятни сте! До нови срещи момичета!“
Човек, стоящ встрани, гледайки тази картина, не може да не каже, че и ние сме дали нещо на света.
Организаторите на това невероятно шоу  удостоиха певческата група „Добруджа“ със специален диплом за най-добре представилата се чуждестранна група.
Такива са те – пенсионерите от клуб „Добруджански глас“. За тях непреодолими препятствия няма, въпреки тежкото материално положение на българския пенсионер. Време е на тези самодейни колективи държавата да обърне внимание. Как да се зарадват на асфалта,  с който се перчи правителството, като джобът им е празен. А, изкуство без пари, огън да го гори!
Дончо ТОДОРОВ 
 


Сходни връзки

ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ „ДОБРУДЖАНСКИ ГЛАС“ ГОСТУВА В МАНГАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди