изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:51 EEST
СЕРИНА ТРИУМФИРА В 15-И ПОРЕДЕН ФИНАЛ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЗАЩИТИ ТРОФЕЯ В СИНСИНАТИ    
СпортСимона Халеп не успя да разчупи обичайния сценарий на съперничеството си със Серина Уилямс и макар да задържа баланса на силите до самия край на финала на Western&Southern Open, преклони глава с 3-6 6-7(5). По този начин световната №1 триумфира в 15-и пореден мач за трофей и грабна втора поредна титла в Синсинати, като междувременно увеличи доминацията си в директните мачове с румънката на 6-1 победи.

"Спомням си мача ни в Сингапур, когато Симона ме победи и се надявам да съм готова да се изправя срещу хъса, който тя показа тогава", призна Серина преди финала. Е, днес Уилямс беше повече от готова за всеки удар от арсенала на съперничката си, за всяко решение, което Халеп взе на корта.
Шампионката като по правило потегли вяло и допусна пробив на 15 в откриващия гейм на мача. Халеп отказа да повярва, че може да спечели дори сет и не използва момента, за да инжектира самочувствие в играта си, а напротив - сякаш просто изчакваше предизвестеното завръщане на Серина. Уилмяс не разочарова и наниза серия от четири поредни гейма от 2-3 до 6-3, с която се приближи на сет от трета поредна титла в Синсинати.
Румънката позволи на Серина да се върне от 0-40 в началото на втория сет, след което моментално се пропука на нула, но поне в този случай успя да реагира на висота и изравни за 2-2. В следващите минути Халеп започна да напомня, че е тенисистката с най-много победи на твърди кортове през сезона (32) и с много по методична и борбена игра се добра до тайбрек.
Смяната на полетата дойде при 3-3 точки и беше съпроводена с гръмогласни скандирания "Симона, Симона!" от румънските фенове по трибуните. Халеп обаче заби два форхенда в мрежата и Уилямс получи шампионска топка на свой сервис при 6-4. Румънката пое дълбоко въздух и смело атакува втория начален удар на американката с безпогрешен ретур уинър.
При 5-6 Халеп потанцува по ръба на бръснача и сложи край на изтощителна размяна от основната линия с къса топка, която обаче се спря в мрежата и остави Серина Уилямс на трона за втора поредна година. Американката се превръща в първата тенисистка, която успява да защити трофея си в Синсинати, докато Халеп ще се завърне под №2 в ранглистата в понеделник.


 


Сходни връзки

СЕРИНА ТРИУМФИРА В 15-И ПОРЕДЕН ФИНАЛ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЗАЩИТИ ТРОФЕЯ В СИНСИНАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди