изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:33 EEST
НАРУШЕНИЯ ПО СПАЗВАНЕ НА ПОЧИВКИТЕ КОНСТАТИРАХА В БОЛНИЦИТЕ В ОБЛАСТТА    
НовиниНарушения по спазването на междудневните и седмични почивки в болнични заведения в областта са констатирали от Инспекцията по труда в Добрич. Директорът й Маргарита Антонова съобщи, че през юли са приключили проверките по спазване на трудовото законодателство с приоритет работно време, полагане на извънреден труд и спазване на междудневната и седмична почивка на персонала в болничните заведения на територията на областта.

При проверките на шестте болнични заведения са констатирани 41 нарушения на трудовото законодателство. От тях 7 касаят осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, а 34 - трудовите правоотношения. Не са констатирани тежки и системни нарушения на трудовото законодателство по отношение на работно време, полагане на извънреден труд и спазване на междудневната и седмичната почивка на персонала в болниците, поради което не са съставени актове за административни нарушения.
Констатациите са за нарушаване на изискването за 12-часова междудневна почивка, както и работа на две смени една след друга. Често в болничните заведения има хора, които работят и по втори трудов договор, при което също трябва да се спазват изискванията за междудневна и седмична почивка, посочи Антонова. Има и случаи, когато се работи по 6-7 последователни дни, без почивен ден.
Установените нарушения са единични, а не масови, подчерта директорът на Инспекцията по труда.
 


Сходни връзки

НАРУШЕНИЯ ПО СПАЗВАНЕ НА ПОЧИВКИТЕ КОНСТАТИРАХА В БОЛНИЦИТЕ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди