изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:50 EEST
БСП ТЪРСИ ПОБЕДА В ШЕСТ ОТ ОБЩИНИТЕ В ОБЛАСТТА    
Политика„В момента имаме пет от осем кметове в областта, включително и Балчик. Силно се надявам да повторим този резултат с много сериозно шансове за пробив в Каварна и много сериозно влизане в политическата надпревара в Добрич“, заяви на пресконференция областния лидер на партията Росен Карадимов.

На нея бяха представени номинираните за кметове на общини в област Добрич от БСП. Присъстваха народният представител проф. Светла Бъчварова, както и част от кандидатите за кметове, издигнати от партията – Мая Димитрова – кандидат за Добрич, Нина Ставрева – Каварна, Валентин Димитров – Ген. Тошево, Тошко Петков – Добричка, Георги Тодоров – Шабла. Карадимов предаде извиненията на отсъстващите кандидати – Живко Георгиев – Тервел, Злати Киров – Крушари и Николай Ангелов – Балчик.
„С Мая Димитрова ние влизаме в сериозната интрига, която, надявам се, ще има на изборите в Добрич. Тя е утвърдена и като водач на листата за общински съветници. С това ние даваме много ясен знак, че търсим чиста политическа, честна, принципна игра. Не се крием зад независими кандидатури или друго, тъй като смятаме, че политически дойде времето БСП да предложи ясна алтернатива по отношение на Добрич“, заяви Карадимов.
По думите му Нина Ставрева ще бъде изключително свежия полъх на иначе очертаващата се доста консервативна и позната среда, която ще участва в кметската надпревара в Каварна. „Избрахме лице, което носи много ясно политическо послание. Надеждата ни е, че през такъв подход ние ще дадем сериозна алтернатива за Каварна и , най-вече, ще покажем различен морал и различна етичност в рамките на самата кампания“, каза още той. Като млад човек с голяма перспектива пред себе си той определи Валентин Димитров – кандидат за кмет на Ген. Тошево. Според Карадимов, Тошко Петков е изключително подходяща кандидатура за най-голямата община в България, която БСП възприема като един от символите си в национален план с шест поредни мандата. „Георги Тодоров е номиниран за кандидат за кмет на Шабла, активна политическа фигура, с ясна политическа физиономия, досегашен зам.-кмет на общината. Твърдо организацията в Балчик застана зад кандидатурата на Николай Ангелов.  Считаме, че той е изключително успешен кмет. Направи много за града. Пълна мобилизация ще има на нашата партийна структура за подкрепата на неговата кандидатура. В Тервел липса на каквато и да е изненада и конференцията единодушно издигна кандидатурата на Живко Георгиев, който ще се бори за нов мандат в Тервел, който е ключова община, предвид трайните желания на ДПС за вземат тази община. В лицето на Живко Георгиев, освен силна кандидатура на БСП, да виждате и гарант за етническото разнообразие и комфорт в рамките на община Тервел“, каза още Росен Карадимов. В Крушари кандидатурата на БСП е Злати Киров, който е председател на общинската партийна организация.
„За нас не по-малко важно от кметската надпревара е броят общински съветници и влиянието, което чрез общинските съветници можем да имаме в общинските съвети. За нас е ключово в Добрич по такъв начин да проведем кампанията, че да не позволим абсолютно мнозинство на ГЕРБ в общинския съвет. Това ще означава един съвсем друг тип управленска, психологическа и политическа ситуация в града“, заяви Карадимов. В Шабла водач на листата ще бъде д-р Йорданка Стоева. В Генерал Тошево досегашният кмет Димитър Михайлов ще води листата за общински съвет. Мая Димитрова ще е водач в Добрич, Нина Ставрева – в Каварна, в Тервел – Живко Георгиев. В останалите общини предстои да се вземе решение за подреждането на листите.
За нас местните избори са изключително важни. На тези избори ние показваме наистина това, което считаме, че кметовете трябва да правят с техните лица и възможности да реализират проблемите на общините, а те не са малко в област Добрич, заяви народният представител Света Бъчварова.
Росен Карадимов заяви, че ще се следи за негласни политически договорки, които е възможно да се реализират в областта. Ще се следи поведението на ГЕРБ в Тервел, както и за възможна релация в поведението в общините Добричка и Тервел. Другият невралгичен пункт ще е дали ДПС ще издигне кандидат в град Добрич, а ако това не стане, ще се внимава накъде преливат гласовете им. НДТ
 


Сходни връзки

БСП ТЪРСИ ПОБЕДА В ШЕСТ ОТ ОБЩИНИТЕ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди