изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:44 EEST
МЕРКЕЛ И ГЕРМАНИЯ В НОКДАУН: Настаниха мигранти и в Бухенвалд    
Европейски съюз Бараки на територията на бившия фашистки концентрационен лагер Бухенвалд станаха временно убежище за две дузини бежанци от Близкия Изток и Африка.

Местните власти признават, че това е крайна мярка. Била са принудени да прибегнат до нея заради недостига на ресурси при настаняването на мигрантите в специални лагери.

Бившите бараки на германския концентрационен лагер Бухенвалд, където по време на Втората световна война са убити десетки хиляди невинни граждани, сега са превърнати в убежище за 21 бежанци от Близкия Изток и Африка.

Мъжете живеят в бараките вече няколко месеца. Сградите, предназначени за тази цел, са оборудвани с минимални удобства, пише The Daily Mail.

По време на пребиваването си в бившия концлагер мигрантите получават парична помощ от ?135, за да си набавят храна и стоки от първа необходимост – докато им бъде осигурено постоянно местожителство.

20-годишният Абдурахман Масса от Еритрея, който дели стая с още един бежанец, разкрива, че няма притеснения заради това, че във временния му са живели жертви на нацизма. „Тук ми е добре“, казва той.

На същото мнение е и Дияр, мигрант от Алжир. „Тук е хубаво. Много други нямат и толкова“, обяснява той.
Кристиан Ханке, кмет на берлинския район, на чиято територия се намира Бухенвалд, коментира, че решението бежанците да бъдат настанени там, е предизвикано от екстремната ситуация и е крайна мярка.

„В бараките има много места“, констатира той.

За първи път информация, че в Бухенвалд ще бъдат настанявани бежанци, се появи още през януари. Тогава местните власти признаха, че нямат ресурси за изграждането на специални бежански лагери.  http://glasove.com

 


Сходни връзки

МЕРКЕЛ И ГЕРМАНИЯ В НОКДАУН: Настаниха мигранти и в Бухенвалд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.50 секунди