изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:57 EEST
ТРИМА ДОБРИЧКИ МЛАДЕЖИ УЧАСТВАХА В "АКАДЕМИЯ ЗА ДОБРОВОЛЦИ"    
НовиниТрима представители на младежката организация към Областния съвет на БЧК в Добрич бяха одобрени и участваха в националния летен „Академия за доброволци”. Това са Николай Станев - за „Работа с деца от уязвимите групи и социално-помощна дейност”, и Ивелин Митев и Радослав Николушев - за „Превенция на ХИВ/ СПИН и сексуално-рисково поведение".

И тримата доброволци представиха достойно областната организация на БЧК и покриха Ниво 2 на модула, в който се обучаваха. През предстоящата учебна година им предстои да обучат младежи, проявяващи интерес по темите, както и ученици по училищата в област Добрич.
Националният летен лагер „Академия за доброволци” се организира от Българския младежки Червен кръст ежегодно. Това е вид обучение на доброволците в няколко модула – Превенция на ХИВ/СПИН; Превенция ма зависимости; Здравословно хранене и здравословен начин на живот; Работа с деца от уязвими групи; Промоция на хуманитарните ценности и Етично лидерство. Десетата поредна Академия бе посветена на 50-годишнината от приемането на фундаменталните принципи на червенокръсткото движение и протече под мотото „Нашите принципи в действие”. Събитието се проведе от 2 до 9 септември в санаторно-оздравителния комплекс „Камчия”. От всяка областна организация бяха поканени по 3-ма младежи – червенокръстци, които са покрили Ниво 1 на един от 5 модула.
В лятната „Академия за доброволци” 2015, извън квотата за Добричката организация, беше поканена и взе участие Зорница Георгиева – областен координатор на БМЧК в Добрич. НДТ


 


Сходни връзки

ТРИМА ДОБРИЧКИ МЛАДЕЖИ УЧАСТВАХА В "АКАДЕМИЯ ЗА ДОБРОВОЛЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди