изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:25 EEST
МУЗИКАЛНИЯТ ТАЛАНТ ФИЛИП ФИЛЧЕВ МЕЧТАЕ ДА СТАНЕ ИНЖЕНЕР    
Общество
  • 14-годишният Филип Филчев е поредното дарование, представило нашия град в голям музикален формат. Момчето се представи отлично в националната селекция за "Детска Евровизия" и сред многобройни конкуренти успя да се класира на седмо място. С изключителния си талант във всяка една от фазите на селекцията, излъчвани по бТВ, добричлията получаваше много високи оценки от членовете на журито - Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Орлин Павлов.


Той бе специално похвален за представянето си на финала, където едновременно пя и свири на бас китара, от Слави Трифонов. Шоуменът изтъкна, че това е много трудно, особено за момче на неговата възраст.
Филип се занимава с музика от първи клас - от тогава и възпитаник на училището по изкуства СОУ "Свети Климент Охридски", от тогава и свири на акустична китара. Започва да пее в трети клас, когато става част от групата "Литъл старс". В началото е само певец, а по-късно - за конкурса за кавър на песента "Аз искам" от филма "Революция Z", хваща и бас китарата. Самият конкурс донася голям успех на "Литъл старс" - тя става една от четирите групи победители. Наградата е страхотна - групата от филма гостува на четирите училища. В Добрич представянето им в СОУ "Свети Климент Охридски" събира деца от целия град в един грандиозен концерт. Следващият успех на Филип с "Литъл старс" е в конкурса "Големите надежди" по Нова телевизия. Там младите добрички изпълнители стигат до четвърт финал. 
Започнах в началото да пея при Стефка Василева, после се прихвърлих при Милена Пеева, а след това с "Литъл старс" работеше Борислав Капитанов, разказва Филип. И допълва - те ни дадоха основата. За участието си в "Литъл старс" Филип споделя, че е по-трудно отколкото ако се изявяваш като индивидуален изпълнител. "Но пък е много забавно да сме повече хора, така много се забавляваме", допълва той. За националната селекция за "Детска Евровизия" разказва, че е поощрен от майка си да участва. "Правих кавъри и ги качвах в Youtube. Майка предложи да изпратим една песен и ме избраха", разказва момчето. Не крие, че е тръгнал към големия формат, подтикван от желанието на види Слави Трифонов, студиото. Споделя, че не е очаквал да стигне толкова далеч. И разказва с възхищение за преживяванията, за "Ку-ку бенд", които са страхотни професионалисти. А за притеснението си споделя, че когато Слави Трифонов се е изказал толкова добре след първото му изпълнение, още повече се е нахъсал да продължи към финалите. "Тръпката, когато толкова много хора те гледат на живо по телевизията, е много голяма", казва Филип. И допълва, че въпреки напрежението е успял да се забавлява, особено на финала, когато излезе да пее с бас китара.
От началото на новата учебна година Филип Филчев е ученик в езикова гимназия "Гео Милев" с немски език. "Без музика не мога, дори когато уча си попявам. Но пеенето ми е хоби, а учението е на първо място", категорично е момчето. И допълва: "България винаги ще бъде моята родна страна, но искам да отида да уча в чужбина". И макар да не е решил напълно точно какво, споделя, че математиката му е силната страна и иска да стане инженер. Филип има успехи по този предмет и е участвал в областта олимпиада. Споделя, че това се дължи на учителката му по математика Янка Терзиева. И макар ориентиран към точната наука, 14-годишният ученик е категоричен, че няма да остави музиката. НДТ 





 


Сходни връзки

МУЗИКАЛНИЯТ ТАЛАНТ ФИЛИП ФИЛЧЕВ МЕЧТАЕ ДА СТАНЕ ИНЖЕНЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди