изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:24 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ: ТВЪРДЕНИЯТА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ БСП СА НЕВЕРНИ    
ПолитикаС отговор относно изнесените на пресконференция на общински съветници от БСП твърдения, че е подменен предметът на обществената поръчка за изграждане на уличен водопровод и канализация по ул. „Генерал Колев” Община Добрич излезе със становище, според което твърденията са неверни и целят да манипулират обществеността.

В отговора се казва, че Община Добрич е спазила всички нормативни актове при провеждане на процедурата по Закона за обществените поръчки, както и нормите при самото изпълнение на дейностите – предмет на договора.  След проведена процедура по обществена поръчка „СМР по изграждане на уличен водопровод и канализации в град Добрич" е сключен Договор № ДОП-П4 между Община гр.Добрич и фирма „Танатос" ООД на 22 юни 2015 г.
На 23.06.2015 г. Общината е връчила Уведомление на изпълнителя за стартиране изпълнението на строително-монтажните работи на водопровод и канализация по ул. "Ген. Колев", а на 13.07.2015 г. е подписан Протокол № 2а за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия на техническата инфраструктура. В хода на изпълнението на дейностите е възникнала необходимост от изграждане на водопровод с Ф90 с дължина 150 м за захранване на улица „Брацигово" и плувен комплекс „Русалка", който не е заложен в първоначалния проект. В тази връзка е извършено изменение в одобрения инвестиционен проект по чл. 154 от ЗУТ. Чрез заменителна таблица е осигурено финансирането на дейностите по изграждане на този водопровод, за сметка на предвидените в количествено-стойностната сметка по одобрения проект дейности по възстановяване на асфалтовата настилка върху изкопите, в които са положени новите водопроводни и канализационни тръби по ул. „Ген. Колев". Основание за извършване на замяната е включването на ул. „Ген. Колев" за цялостно преасфалтиране като допълнителен обект по проект „Обновена и модернизирана градска среда чрез реконструкция на градски парк „Св. Георги".
„В заключение искаме да приканим общинските съветници от БСП за коректност и действия, насочени към хората, а не неистини, които подвеждат добричлии. В предмета на поръчката са включени строителни работи по изграждане на уличен водопровод по улица „Ген. Колев” и канализация по ул. „Ген. Попов”. Изграждането на 150 метра водопровод за захранване на улица „Брацигово” и плувен комплекс „Русалка” е изцяло в контекста на предмета. Изграждаме водопровод, а не „сграда или мост”. Изключително законосъобразни са нашите действия, спазвайки чл. 154 от Закона за устройство на територията и регламентите на Закона за обществените поръчки. Не е в полза на обществеността да се злоупотребява с неверни данни и да се манипулира общественото мнение”, се казва още в отговора на Община Добрич.    НДТ




 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ: ТВЪРДЕНИЯТА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ БСП СА НЕВЕРНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди