изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:49 EEST
БЪЛГАРИЯ В АГОНИЯ: Фейсбук почерня от жалейки за самоубилия се художник Росен Кондарев    
ОбществоТворецът работел в общината, но бил съкратен и останал без работа. „Сбогом, Роска”!, „Мир и покой на пътя ти, Росен”!, „Приятелю, прости ми! Знам, че отиде на по-добро място....пак ще се срещнем”! Това са написали в профила на самоубилия се художник Росен Кондарев приятелите му. Много от тях не вярват, че трагедията е факт, други все още не знаят черната вест и недоумяват какво се е случило.



Както БЛИЦ съобщи, трупът на твореца е намерен в събота сутринта до новостроящ се блок в Пловдив, край Колодрума. Мъжът е скочил от последния, 13-ти етаж на сградата.

От профила му в социалната мрежа става ясно, че той е работил в община Пловдив, после е бил съкратен и е останал без работа. Завършил е специалност „Етнология и българска филология” в ПУ „Паисий Хилендарски”. Женен е за Христина Кондарева, били са колеги в университета.

Все още няма яснота за крайното решение на художника, предполага се, че му е дотегнало за е безработен и без финанси. Росен Кондарев е бил активен, имал е редица изложби у нас и зад граница. Една от последните му мащабни изяви е изложба, в която е участвал заедно с още 20 свои колеги в родния си Чирпан. Тя е била подредена миналия септември по случай празника на града. Там художникът е представен така: Росен Кондарев създава рисунки на тема „Дъх на кафе” и „Докосване”. История и митология се преплитат в тях и създават илюзия за отлежала във времето като старо вино. Той е наративен и точен в изказа. Той ползва знакови форми на изява и показва символни изображения на червен фон.

Ето и част от картините на Росен Кондарев:

http://www.blitz.bg






 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ В АГОНИЯ: Фейсбук почерня от жалейки за самоубилия се художник Росен Кондарев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди