изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:30 EEST
"Америка за България" плати на Нова телевизия разследване срещу ГЕРБ    
Коментари

Скандалната фондация "Америка за България" е финансирала разследване на Нова телевизия срещу българската политическа партия ГЕРБ. Това пролича ясно в неделя вечер, когато в ефира на медията бе излъчено шумно рекламирано издание на рубриката "Разследване" срещу кмета на община Червен бряг Павлин Фильовски, член на ГЕРБ.





Във финалните надписи на материала се вижда надпис "С подкрепата на "Америка за България". Надписът идва веднага след името на продуцента Васил Иванов.

Има финансиране, има разследване. Няма финансиране, няма разследване.

Фактът е повече от смущаващ. Посланието е ясно - чуждестранна фондация си е напазарувала една от най-големите български телевизии и я използва като острие срещу неудобните й политически партии и техни представителите.

Още по-стряскащото е, че платеният с пари от "Америка за България" репортаж е излъчен само няколко дни преди откриването на предизборната кампания. И вероятно има за цел да послужи като предупреждение към всички политически централи - внимавайте, ако не се съобразявате с нас, ще налеем още пари в Нова и тогава - жална ви майка!

Пипалата на октопода "Америка за България" са оплели с мрежа от милиони долари медиите на Иво Прокопиев. Печалноизвестният издател се е навел пред грантовете и е превърнал "Капитал" и "Дневник" в обслужващ персонал на чуждата фондация. От електронните и печатните му медии се леят прочувствени оди за ведомствения им президент Росен Плевнелиев, Иван Костов и "правилните" реформатори.

Само за 3 години фондацията е наляла в "Икономедия", издателката на "Капитал", 3 милиона лева.

И докато милионите, които босовете на "Америка за България" Ленко Ленков и Деси Тальокова (на челната снимка) са пръснали в "Капитал", "Дневник" и "Медиапул", бяха вече публично известни, новото е, че те са си напазарували и т.нар. предаване за разследвания на Нова.

Крайно време е компетентните органи да проверят дейността на "Америка за България". Недопустимо е която и да било чужда неправителствена организация да се меси по такъв брутален начин в българския политически живот и да спонсорира разследвания срещу партии, независимо дали те се казват ГЕРБ, БСП, СДС, ББЦ, АБВ, ДСБ или РЗС.
http://pik.bg

 


Сходни връзки

"Америка за България" плати на Нова телевизия разследване срещу ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди