изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:42 EEST
ИЗБОРИ 2015: ОИК ЗАЛИЧИ НЕЗАВИСИМИТЕ КАНДИДАТИ ЗА КМЕТ И СЪВЕТНИЦИ В ДОБРИЧ    
Новини На местните избори в Добрич няма да има независими кандидати за кмет и общински съветници. Общинската избирателна комисия в Добрич заличи днес регистрациите на Николай Нейчев, издигнат за кандидат за кмет от инициативен комитет „Български съюз Добруджа“, както и регистрацията му, а също и на още трима независими кандидати за общински съветници, издигнати от същия комитет.

Причината , е, че по данни на ГРАО избирателите в Добрич са 108 390 души, а за градове с над 100 000 избиратели се изисква независимите кандидати за кметове да представят подписка от 2000 души, които имат право да гласуват в Добри. За независимите кандидати за общински съветници изискването е за поне 1000 подписа.
При регистрацията в ОИК Николай Нейчев е представил подписите на 1026 избиратели, а той и другите трима кандидати за общински съветници – Биляна Игнатова, Марийка Стефанова и Станислава Драганова – по 500.
С решение на ОИК четиримата са заличени и от решението за тегления жребий и в бюлетината изтеглените за тях номера ще бъдат празни, обясниха от комисията.
Четиримата са подали жалби до ОИК и те са изпратени в ЦИК. НДТ
 


Сходни връзки

ИЗБОРИ 2015: ОИК ЗАЛИЧИ НЕЗАВИСИМИТЕ КАНДИДАТИ ЗА КМЕТ И СЪВЕТНИЦИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди