изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:44 EEST
МИЛЕН АПОСТОЛОВ ДИРИЖИРА ПЪРВИЯ ЗА СЕЗОНА КОНЦЕРТ НА БКО    
КултураБългарски камерен оркестър-Добрич, ще открие сезон 2015 - 2016 г. с концерт на днес от 19 часа в огледална зала „Нели Божкова“.

Изненадата е младият диригент и композитор Милен Апостолов, който е роден в Добрич през 1991 г. Изучава пиано и солфеж в НЧ “Йордан Йовков“ и в частна музикална школа “Доминанта” в родния си град. Завършва ІХ ФЕГ “Алфонс дьо Ламартин”, София, и е приет в Теоритико-композиторско-диригентския факултет на НМА “Проф. Панчо Владигеров”, където следващата година профилира и оперно-симфонично дирижиране в класа на проф. Пламен Джуров и композиция при проф. Атанас Атанасов. През май 2015 г. успешно се дипломира и по двете дисциплини. От 2012 г. до сега е дирижирал десетки концерти с академичния симфоничен оркестър, много от които премиерни за България. През 2012 г. учредява НПО “Ренесанс България”, чиято цел е подпомагане на развитието и популяризиране на културата и изкуството сред младите хора. В репертоара му влизат композитори като Бах, Моцарт, Бетовен, Брамс, Менделсон, Вагнер, Любомир Пипков, Нино Рота, Чайковски и много други. В периода ноември 2013 г. до февруари 2014 г. провежда стаж в държавен музикален театър "Стефан Македонски” като помощник-диригент. Активно композира и  произведения за различни състави. Негово произведение бива включено в програмата на престижния фестивал за съвременна клавирна музика - Пианисимо Фестивал, а Соната за трио се съхранява в библиотеката на университета за музика и сценични изкуства в Грац, Австрия. Негова композиция звучи на откриването на музея на София в Нощта на музеите. През 2015 г. завършва своята първа симфония, както и няколко камерни композиции.
В програмата на концерта тази вечер са включени произведения на В. А. Моцарт, А. Дворжак, както и Премиерна композиция на Милен Апостолов, дирижирана от автора и посветена на Български камерен оркестър-Добрич.
Интервю с Милен Апостолов очаквайте в броя ни в петък. НДТ
 


Сходни връзки

МИЛЕН АПОСТОЛОВ ДИРИЖИРА ПЪРВИЯ ЗА СЕЗОНА КОНЦЕРТ НА БКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.97 секунди