изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:02 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Генщабът в Москва: Поразихме над 50 цели на "Ислямска държава", терористите са в паника, 600 бягат    
По света Руската авиация е извършила над 60 излитания и е поразила над 50 обекта от инфраструктурата на терористичната групировка "Ислямска държава". Това е съобщил пред журналисти началникът на оперативното управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация генерал-полковник Андрей Картаполов, съобщава РИА Новости.

От сряда Русия започна да нанася точни авиоудари по обекти на ИД в Сирия. Целите са избрани въз основа на разузнавателни данни от Русия и Сирия, включително данни от въздушното разузнаване. Министерството на отбраната на Руската федерация по-рано заяви, че въздушните нападения на руската авиация не са насочени към обекти от гражданската инфраструктура на Сирия и в близост до тях, а всички удари са само по позиции на ИД. Атаките са следствие от точен разчет, получен от щаба на сирийската армия.

"Ударите са нанасяни денонощно от авиобаза "Хмеймим" и са насочени към вътрешността на Сирия. За три денонощия успяхме да разрушим материално-техническата база на терористите и съществено да понижим бойния им потенциал", добавя Картаполов.

"В редиците им се всели паника, започнаха да дезертират. Около 600 наемници са оставили позициите си и се опитват да преминат в Европа", заявява още генералът. Той допълва, че авиоударите ще продължат с нарастваща интензивност "по пунктове за управление, складове за боеприпаси, центрове за свръзка, мини заводи за производство на оръжие, както и лагери за подготовка на терористи-камикадзета". 

Преди началото на въздушното участие на руските ВВС в Сирия президентът Владимир Путин се обърна към Съвета на Федерацията за разрешение да бъдат използвани руските въоръжени сили зад граница. Предложението на руския държавен глава бе одобрено единодушно.

Русия реши да използва своите бойни самолети след молба от страна на сирийския президент Башар Асад за подкрепа в борбата срещу терористите от "Ислямска държава".

Мощна бетонобойна бомба е унищожила бункера на терористите от ИД край Рака

Руската авиогрупа от базата "Хмеймим" в Сирия продължава да нанася с висока резултатност точкови удари по обекти на терористичната групировка "Ислямска държава". Това заяви днес на пресконференция официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости. "През изминалото денонощия самолети от руската авиогрупа в Сирия Су-34 и Су-24М извършиха повече от 20 излитания срещу 9 обекта на терористичната групировка ИД. През нощта имаше 6 излитания и бяха наненеси точкови удара по 6 обекта на инфраструктурата на терористите", каза генералът.

"С точков удар на бетонобойна авиобомба БЕТАБ-500, хвърлена от Су-34 в района на населения пункт Рака е унищожен защитен команден пункт на едно от бандитските формирования, а също така подземен бункер със склад за взривни материали и боеприпаси", уточни Конашенков. 

Коментирайки видеото от удара край Рака, той отбеляза, че "мощният взрив в бункера свидетелства, че той се е използвал от терористите за съхраняването на голямо количество боеприпаси". 

"На екрана вижда как прякото попадение на авиационния боеприпас по обект в гориста местност предизвиква неговото разрушаване, детонация на взривни вещества и множество огнища на пожари. Обектът е напълно унищожен", докладва генералът. 

Той коментира и видеото от действията на авиацията в района на Джиср-Еш-Шугур.

"Огромния облак дим и голямата яма на ведозаписите свидетелстват за точно попадение на авиобомбата по целта, което е довело до унищожаването на обекта", каза Конашенков. 

Източник: Бомбардировачите Су-34 громят джихадистите с бомби, управлявани от Космоса (ВИДЕО)

Руската бойна авиация използва в Сирия срещу терористите от "Ислямска държава" най-новата високоточна авиационна бомба, насочвана и коригирана с помощтта на ГЛОНАСС. Това е заявил в събота пред РИА Новости представител на Военнокосмическите сили на Русия. "При бомбардировките по инфраструктурата на ИД руската авиация използва най-ново високоточно оръжия като управляема авиационна бомба. Тази бомба осъществява коректировката си след като се отдели от крилото на самолета с помощта на спътника ГЛОНАСС. Тя, също така получава координати и от самолета. Така точността на попадението е плюс-минус 2 метра независимо от метеорологичните условия и годишните сезони. Това позволява обектите на терористите да бъдат унищожавани с изключителна точност, без да има щети сред мирното населения", уверява източникът на агенцията. 

Авиабомбомбата КАБ-250 се хвърля от бомбардировачите Су-34 от височина 5 километра, добавя той. Според Министерството на отбраната на Русия използването на многофункционалните самолети Су-34 позволява да бъдат нанасяни удари по формированията на ИД на цялата територия на Сирия с абсолютна точност.

http://www.blitz.bg/





ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: „Ал-Джазира“: Ердоган планира да обсъди с Путин руските действия в Сирия
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Кремъл отговори хладно на молбите да бъдат спрени атаките срещу "Ислямска държава" (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ракетният крайцер "Москва" атакува през Средиземно море
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руските въздушни удари в Сирия засилват международното напрежение (ОБЗОР)
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сирийците вярват, че Русия ще спаси страната им от терористите (ВИДЕО)
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ислямската групировка Джейш ал-Ислям обяви война на Русия!
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Въздушното разузнаване на САЩ опроверга твърдението, че са ударени бойци, тренирани от Щатите
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: Иранската армия навлезе в Сирия! Стотици войници се включват в голяма сухопътна офанзива
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Песков бесен: Западът пуска извратена информация за ударите в Сирия
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Изненадващо решение: Русия стоварва и морска пехота в Сирия!

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Генщабът в Москва: Поразихме над 50 цели на "Ислямска държава", терористите са в паника, 600 бягат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди