изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:39 EEST
Пришиха обратно главата на дете (видео)    
По света Невероятна по рода си операция е била направена в Австралия. Хирурзи зашили обратно главата на бебе, след като претърпяло автомобилна катастрофа, при която главата му се отделила от тялото. Благодарение на забележителните постижения на съвременната медицина, това, което доскоро беше невъзможно, днес се превръща в реалност. В момента момченцето е живо и здраво. Но как медиците са успели да постигнат това?

Информацията, която споделили лекарите, които се грижат за оперираното дете, е че то е претърпяло вътрешно отделяне на главата от шията – това се случва, когато черепът е отделен от гръбначния стълб, но главата все още е прикрепена към тялото. Според експертите, няма никакво съмнение, че докторите са извършили хирургическо чудо! Можем да си представим колко трагично би завършил животът на малкото дете, само до преди няколко години. Благодарение на екипа от специализирани хирурзи, които се борили за живота на момченцето, то сега е  не само живо, но и няма никакви увреждания!

 

А ето какво довело до злополучния инцидент! 16-месечният Джаксън Тейлър пътувал заедно с 9-годишната си сестра, когато автомобилът, управляван от майка им се движил с несъобразената скорост от 110 км/ч, се сблъскал челно с друга кола. Кошмарният инцидент станал миналия месец. Самата сила на удара била толкова голяма, че гръбнакът на момчето се отделил от главата, но по чудо детето оцеляло. Операцията била извършена от хирурга Джиоф Аскин в Бризбейн (Австралия), която продължила 6 часа. За тази спешна операция хирургът използвал иновативен метод, в който била използвана тел и парчета от ребрата на момчето, за да свърже обратно всички прешлени.

Спасеното дете сега ще трябва да прекара осем седмици в специални укрепващи врата шини. Състоянието му се следи постоянно от лекарите.

Трябва да признаем, че работата на хирурзите е невероятна!

http://delo.bg

 


Сходни връзки

Пришиха обратно главата на дете (видео) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди