изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:40 EEST
ДОБРИЧ ПОЧЕТЕ ПЪРВИЯ СИ КМЕТ В ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА    
ОбществоВ Деня на българската община служители на общинската администрация и граждани отдадоха почит на първия кмет на града след Освобождението - Стефан Баев. На тържествената церемония пред барелефа му присъства и неговият внук.

„Трудно е да направи статистика на българските общинари в различните епохи, но фактите показват, че всички те – стотици хиляди през годините, са успявали да преоткрият началото, да му предадат съвременно звучене, да опазват и надстрояват създаденото от своите предшественици. На днешния празничен ден с гордост можем да направим равносметка на това какво постигнахме и с гордост можем да чертаем какво ни предстои“, каза изпълняващият длъжността кмет на Добрич арх . Пламен Ганчев. Той подчерта, че, когато става дума за равносметка, не бива да пропускаме да отбележим, че Община град Добрич е с втори златен ключ по програма „Достъп до информация“. Има устойчиво първо място на конкурса на Фондацията за прозрачни регламенти за най-прозрачна общинска администрация и е с присъдена награда – трайна статуетка – символ за отличие. През 2011, 2013 и 2015 г. Община град Добрич бе неизменно удостоявана с Етикета за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа, който е с двегодишен срок на валидност.
„Всички заслужени признания получихме, благодарение на общата позиция и общата воля на всички нас за ефективно и силно местно самоуправление, за по-добра обществена среда, за истинска и силна местна демокрация“, посочи той.
От името на кметския екип и от свое име той благодари на служителите на общинска администрация Добрич за труда, поетите отговорности, за добрите идеи – инициативи и резултати, за усилията, които ежедневно полагат да съхранят авторитета на българската община, да запазват традициите и да изпълняват поетите ангажименти. „Изразявам нашата огромна признателност и към всички радетели за местна демокрация, бивши и настоящи общински съветници, кметове , служители, дарители, донори, доброволци, заетите в общинските фирми, служби и заведения“, каза още арх. Ганчев. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОЧЕТЕ ПЪРВИЯ СИ КМЕТ В ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди