изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 18:05 EEST
Ахмет Давутоглу: Броят на загиналите при атентата в Анкара е 99 души    
По света Анкара. Броят на загиналите при двойния терористичен акт в Анкара миналата събота е 99 души. Това заяви днес министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу в интервю за телевизия Show TV.

„Има 99 загинали, 94 са идентифицирани, телата им са предадени на роднините. Сред починалите има и гражданин на Палестина, очакваме пристигането на неговите близки“, каза Давутоглу.
По негови думи, поръчителите на терористичната атака ще бъдат установени и ще понесат последствията от действията си. По-рано турският премиер посочи, че отговорни за атентата могат да са „Ислямска държава“ или Кюрдската работническа партия (ПКК).

Анкара. Кървавият терористичен акт в Анкара миналата събота е извършен от атентаторите-самоубийци Юнус Емре Алагьоз и Омер Дениз Дюндар, съобщава вестник Hurriyet, като се позовава на източник в турската полиция.
По-рано турските медии съобщиха, че заподозреният в извършването на терористичния акт в турската столица Юнус Емре Алагьоз е по-голям брат на атентатора-самоубиец Шейх Абдурахман Алагьоз, който се взриви в Суруч през юли.
Според информацията на вестника, взривните устройства, използвани при атаките в Анкара и Суруч са идентични. Те са приготвени на тротилова основа и снабдени с поразяващи елементи – метални сачми.
По данни на турското следствие, Алагьоз е бил свързан с „Ислямска държава“ и в продължение на няколко месеца се е намирал в Сирия, където е преминал подготвителен курс за приготвянето на взривни устройства.
Както разказва бащата на другия терорист, Омер Дениз Дюндар, неговият син също е ходил в Сирия два пъти – през 2013 и 2015 година, като е оставал там за по няколко месеца. Дюндар два пъти е задържан от турските власти, но е освобождаван.

Анкара. Съдът в Анкара днес наложи пълна забрана на турските медии да публикуват информация за съботния терористичен акт в столицата, съобщава вестник Hurriyet.
Според решението на съда, забраната се отнася до „всички видове новини, интервюта, критически и аналогични публикации в печата, по телевизията, радиото, социалните мрежи и във всички видове медии в Интернет“. Решението влиза в сила незабавно, за него официално са уведомени всички турски средства за масова информация.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Ахмет Давутоглу: Броят на загиналите при атентата в Анкара е 99 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди