изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:52 EEST
ДЕЦАТА ПРОЯВЯВАТ НАЙ-ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ДНИТЕ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В ДЕПОТО КРАЙ С. СТОЖЕР    
ЕкологияНай-голям интерес към провеждащите се от 9 октомври до днес Дни на отворени врати в Регионалното депо за твърди битови отпадъци в Добрич проявяват децата, съобщават от община Добрич.

От началото на инициативата на новото сметище, което обслужва девет общини, пристигат по около 50 ученици от училищата в Добрич. На място специалистите запознават децата с пътя на отпадъците, провеждат се дискусии, водят се разговори за ползата от разделното събиране на отпадъци.
Съоръжението е изградено по проект с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда”. На около 39 млн. лева възлизат включените в проекта обекти – депото, както и претоварните станции в Тервел и Балчик.
Регионалното депо за твърди битови отпадъци край с. Стожер работи от началото на март. Дневно тук пристигат по 130 т отпадъци, които се събират от общините Добрич, Добричка, Крушари и Генерал Тошево. След като бъдат въведени в експлоатация претоварните станции в Балчик и Тервел, инсталациите край Стожер ще започнат да обслужват и останалите общини – Шабла, Каварна и Балчик, Тервел и шуменската Никола Козлево. Част от събраната смет се сепарира, строителните отпадъци се отделят на друга  площадка, където ще бъдат раздробявани от специална инсталация. А зелените отпадъци от паркове и градини се компостират. Депото разполага и със склад за излезли от употреба електрически и електронни уреди. НДТ


 


Сходни връзки

ДЕЦАТА ПРОЯВЯВАТ НАЙ-ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ДНИТЕ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В ДЕПОТО КРАЙ С. СТОЖЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди