изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:56 EEST
УЧЕНИЧКА ОТ ДОБРИЧ СТАНА РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН ПО ГОЛФ    
Спорт12-годишната Ривекка Джумагулова, седмокласничка в частното езиково училище "Леонардо да Винчи" в Добрич, стана републикански шампион по голф. В средата на месец септември тя взе участие в Открития шампионат на България по голф, който се проведе на трите голф игрища на Северното Черноморие – Тракийски скали, Блексийрама и Лайтхаус. 12-годишното момиче стана победител при дамите в грос дивизията със 162 удара.
  PN 033-15 13.10.2015 ДОБРИЧ: 12-годишната Ривекка Джумагулова, седмокласничка в частното езиково училище "Леонардо да Винчи" в Добрич, стана републикански шампион по голф. В средата на месец септември тя взе участие в Открития шампионат на България по голф, който се проведе на трите голф игрища на Северното Черноморие – Тракийски скали, Блексийрама и Лайтхаус. 12-годишното момиче стана победител при дамите в грос дивизията със 162 удара.

Ривекка е родена в Казахстан на 4 януари 2003 година. След раждането й семейството и се премества в Русия за 4 години и след това в България. Учи в Руското училище в София четири години, но през едно лято посещават нашето Черноморие, за да се запознаят с голфа и решават да се преместят да живеят в голф курорта Лайтхаус. Седмокласничката разказа за НДТ, че се занимава се с голф от осем години, а играе от четири. Ежедневно тренира по два часа, ако има в събота турнир - играе там, ако няма - по четири часа в двата почивни дни. Ходи на фитнес и на плуване. Участвала и в други турнири. Спечелването на републиканската титла не е първият успех за Ривекка. На републиканско се явява за първи път през 2013 година и става втора. През 2014 година печели открития турнир Кейп Калиакра. Има участия и успехи и в други клубни турнири - второ място в Шотландия и Италия, във Вархорн къп в състезание по двойки печели на 18 дупки.
Трябва да имаш техника на удара, да мислиш, да прецениш силата на удара, точността, това според Ривекка са важните неща в голфа. В продължени на две години тя тренира в Блексирама при Адриан Бондок /Румъния/. От малко повече от месец неин треньор е Рейма Кайа от Финландия, който е в нейния клуб Лайтхаус.
Ривекка разказва, че много й харесва училището, има приятели. Любимите й учебни предмети са й математика, английски, изобразително изкуство и химия. 12-годишното момиче има огромно желание да продължи да се занимава с голф. Споделя, че мечтае да стане професионалист, а след това и треньор. НДТ


 


Сходни връзки

УЧЕНИЧКА ОТ ДОБРИЧ СТАНА РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН ПО ГОЛФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди