изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:03 EEST
Г. ГАНЧЕВ: ЗНАМ, МОГА И ИСКАМ ДА ДАМ БЪДЕЩЕ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Интервюта В интервю за НДТ кандидатът за кмет на община Добрич Генади Ганчев сподели вижданията си за развитие на общината и основните приоритети, по които ще работи

- Г-н Ганчев, дълги години бяхте част от БСП. Сега участвате в надпреварата като независим кандидат, подкрепен от няколко партии, кое Ви накара да се кандидатирате за кмет?
- Да, така е. На местните избори сега бях издигнат от НДСВ,  без да съм член нито на тази, нито на други политически партии. Мотивите за подкрепата на НДСВ за мен са, че в мен виждат една добре разпознаваема политическа фигура, човек, който може да работи на всички нива в държавата. Аз лично поех този ангажимент да се кандидатирам, мотивиран от желанието ми да работя за хората в община Добричка. 10 години съм работил активно за БСП - като областен и зам.-областен председател. Познавам добре проблемите не само на Добричка община, а и на всички населени места в областта. Знам как те трябва да бъдат решавани и могат да се решат, без това да зависи от различните нива на управление в държавата. В тези мои качества са убедени и други политически сили и - освен НДСВ, зад моята кандидатура стои политическа партия ДПС, ползвам се с подкрепата на "Движение 21", земеделски съюз "Александър Стамболийски" и "Ред, законност и сигурност". Този пълен политически спектър е гарант за това, че като независим кандидат мога да обединя във вижданията си за управление на общината както политиците, така и хората, чийто етнически състав е много разнообразен - българи, турци, роми, арменци, руснаци, украинци и други. Идеята, която развивам е поставяне на ново начало на отношенията между хората, между ръководството на общината и ново начало на отношение на кмета на общината към хората.

- Тъй като не сте бил пряко в местната власт, според Вас, какви са основните проблеми на община Добричка и какви решения за тях имате Вие? Какви са приоритети, по които ще работите през следващите четири години, за да се подобри благосъстоянието на жителите на общината и тя самата да се развие?
- Наистина не съм бил пряко в местната власт, но в политическата си работа от 2005 година досега съм активно сред хората в общината, познавам техните проблеми и съм участвал в решаването на някои от тях. Като примери мога да дам ремонта на пътя Житница - Пчелник през есента на 2006 г., ремонта на пътя Добрич-Владимирово-Червенци през юли 2008 г. Оказвал съм многократно логистична подкрепа за различни малки проекти на общината в годините. Основните проблеми на община Добричка, които аз виждам, са най-вече в пътната инфраструктура, в опазване собствеността на хората, в липсата на достатъчно работни места отчасти - водоподаването, в здравеопазването. Обикалям всички населени места и в рамките на кампанията съм си поставил за цел да вляза във всяко едно село. Така, както посетих село Кръгулево, така бях и в селата Бдинци и Вратарите. Села, характерни, че се намират в периферията на общината, отстоящи на много километри от административния център на общината. Срещайки се с хората, поех ангажименти по решаване на основни инфраструктурни проблеми - цялостно реновиране на пътя между Бдинци и Метличина. За мен това е една важна пътна артерия, давайки възможности на голяма част от населението на селата в този регион да стигат лесно и бързо до Вълчи дол и Варна, където живеят много техни близки. С ремонта на този път ще се даде възможност на живеещите във Вълчи дол и Варна, да идват в родните си къщи, да се грижат за тях и да хранят семействата си. Такива пътища, свързващи две общини, има и между Бенковски и Житница, между Методиево и Добруджански земеделски институт, от Кръгулево за Крушари. Те ще са приоритетни още в началото на мандата, тъй като и условията на европейските програми са по-леки, когато бенефициенти са две съседни общини.
Първата ми и основна задача е да дам спокойствие на хората. Знам за тежките проблеми в сектор сигурност, затова ще работя за намаляване на престъпността в селата. В тази посока ще използвам възможностите на европейските програми за осигуряване на технически средства за видео наблюдение, което смятам, ще внесе спокойствие в домовете на хората в населените места. Не по-малка задача, която съм амбициран да изпълня, е запазването на всички училища и детски градини. За мен основното е училището да е близо до детето. Във фокуса на вниманието ми е и здравето на хората в общината, защото именно човекът е най-ценният потенциал. Затова съм си поставил задача да работя и осигуря истински европейски лекарски кабинети в населените места. Вече 12 години имам опит в сферата на здравеопазването и знам, че правилната и навременна диагноза е 90 на сто от успешното лечение на всеки един. Ще бъдат разработени проекти и ще се търсят възможности за финансиране, с което всеки един лекарски кабинет да бъде оборудван със съвременна техника, която да позволява именно една правилна, бърза и точна диагностика на пациентите.

- Какви са вижданията Ви за подобряване на социалната сфера и живота на хората в селата и осигуряването на работа, за да не се обезлюдява община Добричка?
- От пет години съм зам.-председател на Сдружението на Службите по трудова медицина в България. От тази си позиция тясно работя с Комисията по здравеопазване към Народното събрание, където съм направил свои предложения за подобряване живота на хората. Едно от тях е въвеждането в нормативната уредба на понятието "Подвижна аптека", като смятам, че с това ще се реши до голяма степен проблемът с доставката на лекарства в селата. Ако ми бъде гласувано доверие, това ще е едно от първите неща, които смятам да реализирам, за да облекча жителите на община Добричка, защото си давам ясна сметка, че не е по силите на голяма част от тях и дават повече пари за транспорт до областния център, отколкото за самото лекарство.
Отчитам, че един от основните проблеми е демографският, който е следствие на липсата на работни места. Община Добричка в 80 на сто е община, която се изхранва основно от земеделие. Там виждам възможности за решение. Ще създам екип от специалисти, които да оказват помощ и съдействие на всеки, който смята да развие собствен бизнес и да осигури - както за себе си и близките си, така и за други хора, работни места. В администрацията на общината ще натоваря единия от зам.-кметовете специално с ресор "Земеделие", който ще има ангажимента да следи и информира своевременно бизнеса за възможностите по европейските програми, както и да работи по решаването на проблемите на всеки един. Ще се постарая да се осигури целогодишна заетост на част от населението в селата за поддръжка на самото населено място, с което - освен, че ще бъде осигурена работа, ще се гарантира и по-приветлив вид на самите села.
Важен приоритет в мандата ще бъде модернизирането на общината с всички технически възможности на съвремието ни. Административните услуги се извършват в общината, но с техническите възможности това може да стане във всяко едно населено място. Ще работя за развитие на информационните технологии и създаване на единна информационна мрежа с осигурен достъп до база данни и издаване на документи бързо и с най-малък разход на време и пари за хората.

- В заключение, какъв е Вашият апел, г-н Ганчев, към избирателите в община Добричка дни преди вота?

- Заглеждайки се в моите виждания за развитие на общината, вероятно ще се усети загрижеността за хората -  без пол, етнос и възраст. Давам си ясна сметка, че днес в забързаното ежедневие политиката е това - да направим населеното място по-добро за живеене и да върнем децата по родните им места. Това е моята цел и затова призовавам всички да упражнят правото си на вот на 25 октомври с номер 1 в интегралната бюлетина, защото гарантирам, че мога, знам и ще дам ново начало на развитие на община Добричка.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
 


Сходни връзки

Г. ГАНЧЕВ: ЗНАМ, МОГА И ИСКАМ ДА ДАМ БЪДЕЩЕ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди