изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:09 EEST
Пентагонът призна: Армията на Русия е по-силна от американската    
По света Русия побеждава САЩ не само във въздуха (фактът, че операцията на ВКС на Русия против ИД е в пъти по-ефективна от аналогичните действия на НАТО, вече не се поставя под съмнение), но и в електронната война. Това пише изданието Foreign Policy.

Журналистите отбелязват, че руските военни в Сирия използват високотехнологично оборудване, което с помощта на дронове извежда от строй и блокира комуникациите на противника на бойното поле. САЩ в тази военна област само се опитват да наваксат изпуснатото.

Американските чиновници признават, че тяхното оборудване не може да се сравнява с руското, след като видяха как „Красуха 4” създава смущения на чуждите самолети и радари.

Например, командващият сухопътните войски на САЩ в Европа Бен Ходжис описа възможностите на руското оборудване като „невероятно огромни”. Впрочем, Пентагонът все пак направи неловък опит за добър ход при лоша игра: на конференция, състояла се този месец, генерал-лейтенант Едуард Кердън заяви: „Все пак не може да се твърди, че ние не предприемаме опити да настигнем Русия”.

Foreign Policy също обръща внимание и на факта, че Пентагонът през последните десет години е изхарчил огромни средства за високотехнологично оборудване. Но почти всичко, което е било купено, просто събира прах на рафта, защото не се използва по една или друга причина, или се намира в състояние, изискващо ремонт.

Гледайки на възможностите на Москва, във Вашингтон заявяват: „Действително, технологичните възможности на Русия нарастват. Политическото и военното ръководство в Москва разбира колко важно е това”. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Пентагонът призна: Армията на Русия е по-силна от американската | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.64 секунди