изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:04 EEST
Мистериозен изкуствен предмет лети към нас! Удря Земята в петък 13-и!    
Любопитно Мистериозен изкуствен предмет, който не е създаден по естествен път, се носи към Земята и ще се удари в нея на фаталната дата 13 ноември, петък. Учените вече са му дали име - WT1190F, съобщава „Нюзуийк”.

Предметът е бил забелязан още през 2013 година по време на изследователската програма „Каталина Скай” на Университета в Аризона, която наблюдава астероидите в близост до нашата планета. Той се движи по далечна елипсовина орбита, чийто път е дълъг колкото два пъти разстоянието от Земята до Луната и обратно.



В началото не било ясно какъв е този обект. Сега учените смятат, че той е създаден от човек, защото телескопите са открили, че плътността му е много по-малка, отколкото на астероидите, уточняват от Европейската космическа агенция. Според тях това може да е празната капсула от горната част на ракета от ерата „Аполо” през 60-те и 70-те години на 20 век.

Учените са изчислили, че отломката ще падне на земята в 2.20 ч. северноамериканско източно време (ET) в Индийския океан, на юг от Шри Ланка. Голяма част от нея се очаква да изгори още в атмосферата. Въпреки това учените са ентусиазриани от явлението, тъй като той ще им даде възможност да изпробват методиката си, по която прогнозират сблъсъците на астероиди със Земята. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Мистериозен изкуствен предмет лети към нас! Удря Земята в петък 13-и! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди