изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:51 EEST
ПРЕДЛАГАТ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАБОТА И ОБУЧЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ    
Европейски съюзПо проект "AlfaAgrar" Агенция по заетостта и EURES България в сътрудничество с германската Федерална агенция по труда набират кандидати за работа в селскостопанския сектор на Германия. Търсят се специалисти с професионално образование и опит или с дългогодишен опит по следните професии: специалист в селското, животновъд, животновъд – говедовъд, дояч, земеделски помощник, механик за селскостопански машини, професионален шофьор, електротехник, механик на санитарни, отоплителни и климатични инсталации.

Кандидатите следва да имат начални познания по немски език и да изпратят автобиография на немски език на имейл: alfaagrar@az.government.bg. Специалистите, които бъдат поканени за интервю, ще бъдат запознати с общите условия на проекта, с работодателите и работните места. Интервютата ще се проведат на 30 ноември - в Плевен, 1 декември - в Русе, 2 декември – Ямбол и 3 декември – в Пловдив.
За четвърта поредна година ще стартира набирането на кандидати за участие в програмата “The Job of my Life”. Програмата предоставя възможност на младежи за дуално професионално обучение в Германия, т.е. успоредно с теоретичната подготовка по дадена професия да се придобият практически умения и опит на работното място. 
Изискванията към младежите, които ще започнат обучението си през 2016 г. са  да са на възраст между 18 и 27 години (т.е. през първите 4 месеца на 2016 г. не трябва да навършват 28 години);  да имат българско гражданство; да имат завършено средно образование, но да нямат магистърска степен; да живеят в рамките на ЕС, но да не живеят от повече от 3 месеца на територията на Германия.
Желаещите да участват в програмата следва да изпратят автобиография на немски или английски език, както и диплома за средно образование, преведена на немски език на имейл: mobipro2016@az.government.bg. Конкретните предложения за обучение ще бъдат публикувани през месец ноември 2015 г. Кандидатите ще бъдат уведомени с имейл, за да могат да направят своя избор на професия и предприятие, в което да се обучават.
Подробна информация за програмите и условията за кандидатстване са публикувани на националния EURES сайт /http://eures.bg/ в рубриката „Новини”.   НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАБОТА И ОБУЧЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди