изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:48 EEST
ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА Е УДЪЛЖЕН СРОКЪТ НА ПРОЕКТА „И АЗ ИМАМ СЕМЕЙСТВО”    
НовиниДо 31 декември е удължен срокът на проекта „И аз имам семейство", който се осъществява и в Добрич. Успешната му реализация, неоспоримият напредък при постигане на целите му, засиленият обществен интерес, както и постигнатата цялостна промяна в общественото мнение към приемната грижа бяха отчетени от Комитета за наблюдение на Оперативната програма «Развитие на човешките ресурси».

Така на свое заседание комитетът е увеличил бюджета на проекта с 2 милиона лева, с което се дава възможност срокът за изпълнение на дейностите по проекта да се удължи до края на 2015 г.
Проектът „И аз имам семейство" стартира на 30.09.2011 г. в изпълнение на Националната стратегия "Визия за деинституционализация на децата в Република България". Дейностите по проекта се осъществяват от Агенцията за социално подпомагане чрез дирекция "Закрила на детето" в партньорство с 83 общини. От стартирането на услугата «приемна грижа» през май 2012 г. до 30.09.2015 г. екипите по приемна грижа в общините партньори по проекта са приели общо 1871 заявления от кандидати за приемни родители, утвърдени са 1189 приемни семейства.
Общият брой на децата, преминали през услугата, е 2293, като за 1335 деца от общността е предотвратено настаняването в специализирани институции. Други 730 деца са изведени от специализираните институции и 228 от резидентни услуги. За 1175 деца е било прекратено настаняването в приемно семейство - от тях 269 деца са реинтегрирани в биологичното си семейство, а 672 деца са осиновени, 48 са в семейство на близки и роднини, 77 са в резидентна услуга и само 32 деца са върнати в специализирани институции.
Чрез изпълнението на проекта "И аз имам семейство" децата, настанени в приемни семейства, намират възможност да живеят в семейна среда и да имат достъп до необходимите социални услуги съобразно техните потребности, което допринася за тяхното нормално и пълноценно развитие. НДТ


 


Сходни връзки

ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА Е УДЪЛЖЕН СРОКЪТ НА ПРОЕКТА „И АЗ ИМАМ СЕМЕЙСТВО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди