изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:45 EEST
ОБУЧЕНИЕ ПО КУЛИНАРНИ ИЗКУСТВА - В ПОДКРЕПА НА МЛАДЕЖКАТА ЗАЕТОСТ    
ОбразованиеС международен работен семинар в Рига (Латвия) стартира изпълнението на проект „Обучението по кулинарни изкуства в подкрепа на младежката заетост и социалното включване (CASYS)“. Проектът се реализира в рамките на Програма ЕРАЗЪМ+. Периодът на изпълнението му е две години - от 1 септември 2015 г. до 31 август 2017 г. Инициативата е плод на съвместните усилия на партньори от 7 държави - Литва, Латвия, Словения, Италия, Испания, Великобритания и България.

Водещ партньор е българската организация „Международен колеж“ ООД, която заедно с партньорството на асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ (АКИГ), Добрич представлява българското участие в проекта, като Висше Училище по Мениджмънт е сред учредителите на Асоциацията.
Специфичните цели на проекта са насочени към повишаване на качеството и пригодността на образованието за възрастни, предлагано в областта на кулинарните изкуства, повишаване на съответствието с изискванията на пазара на труда на програмите за обучение на възрастни и придобиване на квалификация в областта на кулинарните изкуства, подпомагане на насочването на процесите по учене през целия живот и преминаването на обучаеми по кулинарни изкуства през различни нива и видове формално и неформално образование чрез прилагането на референтни европейски инструменти за припознаването и валидирането на придобитата предходна квалификация, насърчаване на младежката заетост и постепенното преориентиране на кулинарния бизнес към социални цели и отговорности, в частност - чрез интегриране в програмите за обучение по кулинарни изкуства на социални, иновативни и устойчиви аспекти на бизнеса, и чрез създаването на социален инкубатор за кулинарния бизнес.
В рамките на първия работен семинар в Рига група от експерти от „Международен колеж“ ООД и асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ представи пред партньорските организации предложение за формата и съдържанието на първия интелектуален продукт по проекта, а именно: учебния план на курса за обучение на възрастни „Управление на кулинарните изкуства и кулинарния бизнес“. НДТ


 


Сходни връзки

ОБУЧЕНИЕ ПО КУЛИНАРНИ ИЗКУСТВА - В ПОДКРЕПА НА МЛАДЕЖКАТА ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди