изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:18 EEST
В ПОНЕДЕЛНИК НАНОВО ЩЕ ГЛЕДАТ ДЕЛОТО ЗА ПОВТОРНО ПРЕБРОЯВАНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурностИдния понеделник Административният съд в Добрич ще гледа наново делото по искането за повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в Добрич, съобщиха от ръководството на съда.

В закрито заседание вчера съдията докладчик е отхвърлил искането за повторно преброяване на бюлетините и е обявил делото за решаване.  Той се позовава на решение на Конституционния съд. Според него, след като протоколите от секциите не са били оспорени от представителите и застъпниците на политическите партии, които се явяват гарант на интересите на гражданите, няма основание за повторно броене, тъй като се счита, че те са били съгласни с резултатите, вписани в тях.
По-късно вчера съда е получена нова жалба от политическа партия, която не е успяла да вкара общински съветници в новия местен парламент. Тя е била забавена от Общинската избирателна комисия.  В тази връзка съдията е насрочил за 10,30 часа в понеделник ново разглеждане на делото.
Припомняме, че първоначалното дело бе образувано по жалби на "Движение 21" и ГЕРБ, които оспорват резултатите от изборите с мотива, че има нарушения в изборния процес.
В новоизбрания Общински съвет в Добрич ГЕРБ има 17 общински съветници, Реформаторският блок - 8, БСП - 6, по два мандата спечелиха АБВ, ВМРО, НФСБ, "Атака" и ДПС. Днес те ще положат клетва от 10 ч. НДТ


 


Сходни връзки

В ПОНЕДЕЛНИК НАНОВО ЩЕ ГЛЕДАТ ДЕЛОТО ЗА ПОВТОРНО ПРЕБРОЯВАНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди