изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:54 EEST
Иво Пенчев е новият председател на Общинския съвет в Добрич    
Новини Новоизбраните кмет и съветници в Добрич положиха клетва. 40-годишният Иво Пенчев от ГЕРБ бе избран за председател на новоизбрания общински съвет в Добрич. Той бе единствената номинация и бе избран с 30 от общо 41 гласа.

Новоизбраният кмет на Добрич Йордан Йорданов и общинските съветници в новия местен парламент положиха клетва. Председателят на Общинската избирателна комисия Милена Стоянова оповести решенията за избор за кмет на Община Добрич на Йордан Тошков Йорданов и на новоизбраните  общински съветници и им връчи удостоверенията.  Те положиха клетва, като се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на Община Добрич и да работят за тяхното благополучие.

Областният управител д-р Маргарита Новоселска припомни, че всички са избрани по волята на избирателите на Община Добрич. Вярвам, че ще намерите най-добрия път към успеха, че ще вложите цялата си енергия, трудолюбие, добронамереност и  високото си чувство за отговорност, за да изведете община Добрич в още по-добра посока, за да осигурим благоденствие и благополучие на нашите съграждани. Д-р Новоселска им припомни положената по-рано клетва и ги призова да не я забравят – а именно, да спазват върховенството на закона и в действията да се ръководят от интересите на гражданите на нашата община. „Честит мандат и на добър час!“, пожела д-р Новоселска.

Досегашният кмет Детелина Николова връчи на Йордан Йорданов кметската огърлица, като символ на кметската власт, учреден от Националното сдружение на общините в Република България.
„Кметската огърлица има своята символична тежест, носи отговорностите на управлението на общината и съдбата на гражданите. Днес предавам огърлицата с очакването, че ще продължите това, което ние създадохме , като европейска визия на Добрич с отговорността,  която поехте пред гражданите. Няма власт на всяка цена, тя произтича от народа. Изразявам надеждата, че предстоят нови четири години за развитие и надграждане на общината, за реализиране на целите, заложени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие. На избраните общински съветници пожелавам здраве и упорита работа в името на Добрич.
„В деня, след изборите, ние благодарихме на избирателите си поотделно. Мисля, че от днес нататък е ред да започнем да работим заедно. Осем политически партии  означават прозрачни решения към нашите съграждани. Благодаря Ви, г-жа Николова, и знам, че поемам ясната отговорност пред нашите съграждани да продължим развитието на град Добрич, като един европейски и хубав град. Моята цел е с работата си да покажа, че мястото ми тук е осъзнато отговорност от жителите на град Добрич. Още веднъж пожелавам успех на всички общински съветници и нека да покажем на град Добрич и на нашите съграждани, че ще бъдем градивни и те също ще вземат участие при решаването на местните проблеми. Успех и на добър час!“

Първото заседание на Общинския съвет бе водено от най-възрастния общински съветник – Йордан Манов от Реформаторския блок. Той се обърна към колегите си с думите“ Г-жа Детелина Николова със своето управление вдигна много летвата. От мое име й казвам искрено „Много благодаря!“ Той пожела на колегите си да оправдаят доверието на избирателите, като вложат цялото си старание, знание и житейска мъдрост за доброто на жителите на общината. „Нека това е водещото в работата ни! Нека забравим партийните различия и пристрастия и да търсим общото благо за всички! Нека принципът в работата ни да бъде „равен между равни!“ Йордан Манов увери, че заедно с кмета и екипа му Общинският съвет ще направи Добрич по-добър град за труд и живот. С пожелание за ползотворна работа той откри първата сесия на Общинския съвет в Добрич.

Иво Пенчев на 40 години, семеен, с едно дете на 10 години, шампионка по математика.
Завършил езикова гимназия с профил английски език, след което е завършил бакалавърска степен в икономическия университет във Варна, специалност „Счетоводство и контрол“. Има бакалавърска степен в Сидни, Австралия, с профил „Туризъм“. В България е завършил магистратура по международен бизнес и предприемачество. Работил е три години като мениджър в сектор „Спорт“ в Албена. От 2005 г. е управител на собствените си фирми – в областта на строителството, производството на аквакултури, хранително-вкусовата индустрия и консултантски бизнес по европейски проекти.
Трети мандат е общински съветник, като в предходния бе  председател на ПК по строителство и градоустройство. Активен спортист. Тренира бокс, вдигане на тежести. Никога не е спирал да тренира. За мен това е важно, защото смятам, че за града е добро послание, че председател на Общинския съвет е спортна личност. Убеден съм, че дясната политика е най-справедливата, тъй като българският народ го е казал най-добре – който не работи, не трябва да яде.  Така че, всекиму, според заслугите, според интелекта и, според интелектуалния му заряд и потенциал. 
„Като председател имам желание за диалог, сътрудничество и взаимна подкрепа с всички колеги  и всички политически партии, без изключение“, каза Иво Пенчев, след избирането му. Той пожела на кмета ползотворна работа с новия Общински съвет, да ползва експертизата на общинските съветници. „Уважавайте ни и ние щи ви отвърнем със същото. Не забравяйте, че вие сте управителят на града, но ние сме собственикът. Желая на Вас и вашия екип и на всички колеги общински съветници успешен и изпълнен със съдържание мандат“.  НДТ
 


Сходни връзки

Иво Пенчев е новият председател на Общинския съвет в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди