изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 01:23 EEST
Велислава Дърева пред ПИК и "Ретро": Изборите са държавен преврат    
Интервюта Сриването на сървърите на МВР, ЦИК, МВнР и ГРАО е покушение срещу националната сигурност


- Г-жо Дърева, изборите за местна власт и референдумът за дистанционно гласуване се оказаха сериозна неразбория и хаос. Защо, откъде дойде тази организационна немощ?
 
- Всичко това е абсолютно умишлено. Хаосът не е резултат, не е следствие. Хаосът е цел и средство, защото само в хаоса може да се случи това, което се случва. А това е недопустим за една демократична държава скандал. Това, което става пред нашите очи, е чудовищно. Два дни преди балотажите да няма официално обявена избирателна активност. Смехотворни са всякакви изрази от рода „в града Х лицето Y спечели 10 процента”. Въпросът е от какво печели 10% - от 50 или 100. Няма я базата за сравнение. Най-напред трябва да бъде избирателната активност, а след това процентът от нея. Т.е. всичко на тези избори се движи в обратен ред. Всичко се нагласява, както е изгодно на ГЕРБ. И нищо друго не се случва в тази държава. Изборите бяха купени и изтъргувани много преди деня на изборите. На най-неочаквани места се появиха всякакви изборни туристи за абсолютен шок на живеещите в съответния град. Всичко това ние знаем какво е. Виждаме го, но реакция няма.
 
- Кой има интерес и кой може да стои зад демонстративно-наглата хакерска атака срещу сайтовете на МВР, ЦИК, МВнР и ГРАО?
 
- Тази атака за мен не е никаква загадка. Когато са сринати сървърите на четири държавни институции, които са пряко свързани с изборите, това е държавен преврат и нищо по-малко. Такова посегателство върху суверенитета на българската държава досега не е бивало. И всичко е направено само с цел ГЕРБ да отчетат, че са победители. За това става въпрос.
 

Тук има седем покушения срещу Наказателния кодекс: компютърно престъпление, престъпление срещу политическите права на българските граждани, престъпление срещу дейността на държавни органи, терористичен акт, покушение срещу националната сигурност, покушение срещу парламентарната република и покушение срещу демокрацията.


Т.е. ако някакъв човек отиде да гласува и допуснем, че комисията е много наблюдателна и нещо се усъмни, когато реши да провери в ГРАО кой е този човек, тя не може да направи това, защото сървърите не работят. А ако някой е още по-усърден и иска да провери в сайта на МВР, пак не може да го направи. Това е покушение срещу националната сигурност. Това е терористичен акт, покушение срещу политическите права на българските граждани, покушение срещу демокрацията. Аз не съм юрист. Ако може, юристите да бъдат така любезни да ги формулират. Самият проф. Михаил Константинов, който е шеф на държавната агенция „Информационно обслужване” и отговаря за всичко това, каза, че във всяка друга държава това би означавало въвеждане на извънредно положение.
 
- Лошият закон „Манолова” или ЦИК и Томислав Дончев, като отговорен за изборите министър, са причина за ужаса в зала „Арена Армеец”?
 
- Законът „Манолова” на някого му изглежда като оправдание. По този закон вече два пъти бяха проведени избори. Сега е третият път. Никакъв проблем. По Изборния кодекс този, който отговаря за организирането и провеждането на изборите, се нарича Министерски съвет. Това е институцията. Ако някой ще иска оставката на някого, трябва да иска оставката на правителството начело с премиера и, разбира се, на двамата оторизирани министри Томислав Дончев и Румяна Бъчварова. Аз не си измислям нищо, има Изборен кодекс и там има един чл. 18, в който изрично е казано кой организира изборите.
 
- Защо не протестират умните и красивите при тази ситуация?
 
- Защото умните и красивите това ги устройва. Те затова са умни и красиви.
 
- Толкова ли е тъп българският гласоподавател, че още на първия тур 14 процента от бюлетините му се оказаха недействителни, а преференциалният вот масово не беше отчетен?
 
- Българският избирател в никакъв случай не е тъп. Бюлетините са обявени за недействителни, защото това е един от инструментите изборите да бъдат фалшифицирани. Когато кажеш, че имаш 500 000 невалидни бюлетини, това означава 14 процента, с тези половин милион бюлетини може да си направиш каквото пожелаеш – да ги допишеш, да ги пренапишеш, да ги унищожиш, изобщо каквото ти дойде на акъла. А ЦИК се включва чак на втория-третия ден от изборите. Главните действащи лица са в общинските избирателни комисии. Както в София, така и навсякъде в страната, шефовете на ОИК са от ГЕРБ. Това няма как да си го измисля.
 
- Какво да прочетем от резултата на БСП?
 
- Какво да четем? Ние нищо не можем да четем от какъвто и да е резултат, защото тези избори са фалшифицирани, манипулирани. Те са една чудовищна измама. Единственият резултат от тези избори е една огромна лъжа.
 
- Въпреки призива на Сергей Станишев като лидер на ПЕС за единение на левицата такова не се случи, защо?
 
- Призивът на Станишев е един тест. Защото неговият призив се отнасяше до взаимна подкрепа на балотажа – не изобщо и не въобще. Тоест
 

Станишев предложи една стъпка, което за мен означава тест кой как ще реагира. Ами в деня, в който Станишев предложи тази стъпка, от Шумен дойде новината, че АБВ ще подкрепи там кандидата на ГЕРБ за балотажа, а не кандидата на БСП. Какво да коментирам повече?
 

- Случайност или сценарий е хиперактивността на Волен Сидеров точно преди изборите и в нощта на първия тур?
 
- За мен това е сценарий. Шоуто трябва да продължи. Вместо да се занимаваме с фалшификацията, наречена избори 2015, ние се занимаваме със Сидеров.
 
- Възможно ли е да се реагира срещу опорочаването на изборите все пак?
 
- Преди балотажите ние дори не бяхме сигурни дали печатниците ще успеят да напечатат бюлетините за втория тур. Те бяха затруднени, защото ЦИК не знаеше какви имена да впише. Тези избори трябва да бъдат касирани заради невероятно скандалната лъжа, която беше произведена. Някои казват, че сме като в книгата на Алеко Константинов „Бай Ганьо прави избори”. Бай Ганьо е една китка, едно невинно създание, в сравнение с това, което направи ГЕРБ.
http://retro.bg
 


Сходни връзки

Велислава Дърева пред ПИК и "Ретро": Изборите са държавен преврат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди