изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:45 EEST
Д. НИКОЛОВА СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ДОБРИЧ    
НовиниВъв Фейсбук създадоха събитие "Протест срещу назначаването на Детелина Николова за Областен управител"

Детелина Николова е назначена за областен управител на Добрич и заменя на поста д-р Маргарита Новоселска. Това е новината с добрички адрес от проведеното вчера заседание на Министерски съвет. След като стана ясна смяната, потърсихме за коментар д-р Новоселска, която сподели: "Това е решение на политическия кабинет и аз ще се съобразя с него и ще се подчиня на решението. Имам професия и няма да остана без работа. Имаше индикация за промяна два дни по-рано".
Детелина Николова също бе лаконична, като заяви, че решението за нея е изненада. "Ще уважа решението на премиера и Министерски съвет да представлявам област Добрич и да работя в нейна полза. Това е решение на ръководството на ПП ГЕРБ" - каза Николова.
Междувременно за по-малко от час в социалната мрежа Фейсбук бе създадено събитие "Протест срещу назначаването на Детелина Николова за Областен управител", като отправената покана гласи: "Всички, които искат да се включат в протеста да дойдат пред сградата на Областна управа - Добрич. Ще ви чакаме, нека покажем, че народа избира своите управници". Първоначално протестът бе насрочен за 17 часа днес пред сградата на областна администрация. Кметът Йордан Йорданов съобщи, че има внесено уведомление за протест в общината, като първоначално представителите на гражданите са заявили протест от 9 часа, но в последствие са променили часа и от общината в телефонен разговор са уведомили ОД на МВР, че протестът ще се проведе в 11 часа. В този час ще се състои и символичното предаване на ключа на област Добрич от досегашния губернатор д-р Маргарита Новоселска, която ще предаде щафетата на Детелина Николова.
Припомняме, че Детелина Николова бе кмет на Добрич три /НДСВ-1, ГЕРБ-2/ поредни мандата. На отминалите избори загуби балотажа срещу кандидата на Реформаторски блок Йордан Йорданов с резултат от 49.39 %. Йорданов стана кмет на Добрич с 50.61 % от гласовете на избирателите, гласували на втори тур. ПП ГЕРБ обжалва изборния резултат в Добрич за кмет на първи и втори тур и предстои делото да бъде гледано в Административен съд, който да излезе с решение. НДТ


 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди