изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:39 EEST
СЪДЪТ ОСТАВИ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ ЖАЛБА НА ВС „РУСАЛКА“    
Ред и сигурностАдминистративният съд в Добрич остави без разглеждане искането за спиране на действията по принудителното изпълнение на заповед №ДК-02-СИР-4/30.01.2013 г. на Началника на РДНСК Североизточен район за премахване на незаконен строеж: “Комплекс от басейни с кафе-аператив” със застроена площ от 537,50 кв.м. То е направено от  ВС “Русалка” АД, представлявано от Евгения Банева срещу принудително изпълнение на заповедта за премахване на незаконния строеж.

С жалбата се иска спиране на насроченото изпълнение на заповедта. Твърди се, че заповедта не е връчена надлежно на служител на ВС “Русалка” АД и че в момента има висящ спор за собственост с държавата, като делото е насрочено за 16.11.2015 г. От РДНСК обаче твърдят, че идентична жалба с идентично съдържание и искане вече е била подадена до АС Добрич, по която съдът вече се е произнесъл, че я оставя без разглеждане. Освен това, процедурата по принудителното изпълнение на заповедта е започнало на 9 ноември.
Подаденото искане за спиране на принудителното изпълнение на заповедта е оставено без движение с разпореждане на съда от 10 ноември, като е дадена възможност на оспорващия да представи подадената жалба в писмена форма. В посочения от съда срок не са постъпили изисканите доказателства от съда. Освен това, съдът е счел, че жалбата е недопустима.
От началото на седмицата багер с хидравличен чук събаря незаконния комплекс от басейн с кафе-аперитив във ваканционно селище.
Срокът, според издадената заповед за принудително събаряне, е до 20 ноември, но се очаква дейностите да приключат до дни.
Междувременно от Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщиха, че от началника на Регионална дирекция за национален строителен контрол Североизточен район през януари 2014 г. е издадена заповед  за премахване на незаконен строеж „Комплекс от басейни с кафе-аперитив със застроена площ 537.50 кв. м“, извършен във ваканционно селище „Русалка“ от ВС „Русалка“ АД, представлявано от Евгения Банева. След надлежното й връчване, заповедта е обжалвана и с окончателно решение от декември 2014 г. на Върховен административен съд е потвърдена. От датата на влизане в сила заповедта за премахване, става годно изпълнително основание, подлежащо на изпълнение по предвидения за това законов ред. Отправена е покана за доброволното изпълнение на заповедта. След като тя не е изпълнена доброволно от ВС „Русалка“ АД, са предприети действия по принудителното премахване на незаконния строеж от органите на ДНСК.
От МРРБ припомнят, че това не е единственият незаконен строеж, извършен на територията на ВС „Русалка“. През 2010 г. и 2011 г. са премахнати принудително още два незаконни строежа – яхтено пристанище и изкуствен плаж от стоманобетон с открит басейн, извършени в изключителна държавна собственост – морския бряг и акваторията.
Действията на ДНСК са в изпълнение на законоустановени функции и правомощия, те са последователни и прозрачни. Следва да се има предвид, че  принудителни действия се предприемат само и единствено при отказ на извършителя на незаконния строеж да изпълни доброволно влязлата в сила, потвърдена с окончателно решение на Върховен административен съд заповед за премахване.
Твърденията за преднамереност представляват опит за оклеветяване, уронване престижа на държавна институция и опит за възпрепятстване изпълнението, както на влязло в сила съдебно решение, така и на законови разпоредби, посочват от министерството. По-рано днес Евгения Банева заяви, че тя, семейството и фирмите им са подложени на ежедневен тормоз, който е свързан с постигане на определени икономически интереси. НДТ
 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОСТАВИ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ ЖАЛБА НА ВС „РУСАЛКА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди