изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 00:26 EEST
ДЪРЖАВАТА СИ ИСКА ДАМБАТА ОТ ОБЩИНА БАЛЧИК    
НовиниВ публично съдебно заседание днес Окръжен съд – Добрич даде ход по същество на гражданско дело, образувано по искова молба на Държавата, представлявана от Министъра на регионалното развитие и благоустройство чрез Областния управител на Добрич срещу Община Балчик. Предмет на иска е признаване правото на собственост на Държавата върху крайбрежен поземлен имот, върху който е изградено пасивно брегозащитно и брегоукрепително съоръжение /дамба/ с площ от 5 327кв.м. /пет хиляди триста двадесет и седем квадратни метра/.  Иска се предаване на владението на процесния имот. 

Искът е заведен срещу Община Балчик, като целта е да се установи, че държавата е собственик на имота, който Общината е актувала, като публична общинска собственост. Става въпрос за буна и  част от брегоукрепителното съоръжение, което е извън Подробния устнойствен план на общината. Държавата претендира, че те са публична държавна собственост, тъй като става въпрос за брегоукрепително съоръжение и буна, които, съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие са държавна собственост. Според представената експертиза, дамбата е изградена върху морското дъно, което е изключителна държавна собственост.
На съдебното заседание Община Балчик е оспорила претенциите на държавата.
Стана ясно, че, докато не се реши спорът между общината и държавата, не могат да се направят промени на кадастралната карта, тъй като трябва тя да се съобрази със специализираните карти на морските плажове, а те не могат да се изготвят заради този спор, научи НДТ.
НДТ


 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА СИ ИСКА ДАМБАТА ОТ ОБЩИНА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди