изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:05 EEST
12 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ЦИГАНИН, БИЛ ДО СМЪРТ СТАРЕЦ ПРИ КРАЖБА В ПЧЕЛАРОВО    
Ред и сигурностНа 12 години лишаване от свобода е осъден от Окръжния съд в Добрич 29-годишният Венцислав Д. Н. от село Паскалево, Генералтошевско. Младият циганин е признат за виновен в това, че на 4 май 2014 г. е убил по особено мъчителен начин 76-годишния Димитър Попов от същото село. Жертвата е заварил бъдещия си убиец - 27-годишния Венцислав да краде в дома му. Тогава младият мъж с употреба на сила и с множество удари умишлено е убил възрастния мъж.

Убитият Димитър бе заварен мъртъв в една от стаите на къщата си в село Пчеларово от своя син, който отишъл да го навести.
За извършеното престъпление Венцислав ще лежи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален  „строг”  затворнически  режим. Той е осъден да плати на двамата наследници на убития по 75 000 лв., представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва за забава, считано от 04.05.2014г. до окончателното й изплащане.
Освен това, той трябва да заплати и направените по делото съдебно-деловодни  разноски - 4222,80 лв.  по  сметка  на  ОД  на  МВР   - Добрич,  и  по  сметка  на  Окръжен  съд  гр.Добрич  сума  в размер на 6 000лв., представляваща държавна такса върху уважения размер на  предявения  граждански  иск.
Присъдата  подлежи  на  обжалване  и  протест  пред  Апелативен съд – гр. Варна,  в  петнадесетдневен  срок. НДТ


 


Сходни връзки

12 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ЦИГАНИН, БИЛ ДО СМЪРТ СТАРЕЦ ПРИ КРАЖБА В ПЧЕЛАРОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди