изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:01 EEST
МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Официално от Кремъл: Сваленият Су-24 не е бил в небето над Турция!    
По света На територията на Сирия, в резултат на обстрел от земята, е свален самолет от руската авиогрупа в Сирия Су-24. Това съобщава „Интерфакс”, позовавайки се на информация от Министерството на отбраната на Русия.

"Самолетът е бил на 6000 метра височина. Съдбата на пилотите се уточнява. По предварителни данни пилотите са успели да се катапултират”, заявяват от ведомството.

Оттам допълват, че по време на полета „самолетът се е намирал изключително над територията на Сирия”. „Това е фиксирано с обективни средства за контрол”, добавят от МО. 

Междувременно на сайта на турския вестник Hurriyet се появи информация, че един от пилотите на сваления самолет е открит и задържан.

*****************
Турски изтребители F-16 свалиха боен самолет, нарушил турското въздушно пространство близо до границата със Сирия, съобщава британският вестник "Индипендънт". Медиите в южната ни съседка твърдят, че самолетът е руски. Според свидетелства и снимки в Туитър свалената машина приличала на СУ-24 Сухой. Преди минути източници, близки до президентската служба в страната, потвърдиха, че самолетът е руски. Над северната част на Сирия действат не само сирийски, но и руски бойни самолети..  По информация на BBC пилотите успели да катапултират. Руските средства за масова информация до момента не съобщават нищо за инцидента. /

 http://www.blitz.bg


Минобороны РФ: Су-24 российской авиагруппы предположительно был сбит в Сирии

МОСКВА, 24 ноября. /ТАСС/. Самолет Су-24 российской авиагруппы потерпел крушение на территории Сирии, предположительно это произошло в результате обстрела с земли. Об этом сообщает Минобороны РФ.

Как отмечают в Минобороны, самолет находился на высоте 6 тысяч метров.

Судьба летчиков уточняется. По предварительным данным, пилотам удалось катапультироваться.

"Также выясняются обстоятельства падения российского самолета. Минобороны РФ отмечает, что все время полета самолет находился исключительно над территорией Сирии. Это зафиксировано объективными средствами контроля", - сказали в Минобороны. 

Ранее СМИ сообщили, что истребитель, потерпевший крушение в Сирии, якобы нарушил воздушное пространство Турции и бил сбит турецкими ВВС. 

Источник в министерстве обороны Турции сообщил Reuters, что турецкие пилоты якобы несколько раз пытались выйти на связь с пилотами сбитого истребителя, однако не получили ответа. После этого турецкие F-16 открыли огонь на поражение.

Премьер-министр Ахмет Давутоглу проводит в связи с инцидентом срочное совещание с руководством генштаба.  http://tass.ru/


 


Сходни връзки

МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Официално от Кремъл: Сваленият Су-24 не е бил в небето над Турция! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди