изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:05 EEST
ФОНДАЦИЯ "МАЛКИ АНГЕЛИ" ЩЕ ПОМАГА НА ДЕЦАТА С ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ    
ОбществоФондация "Малки ангели" ще оказва подкрепа на децата с онкологични заболявания и на техните семейства, съобщи за НДТ председателят на Управителния й съвет Оксана Иванова. Днес ще се проведе първата инициатива на организацията - в 16.30 часа в зала 206 на Международното училище по мениджмънт врати ще отвори арт-ателие.

Фондация "Малки ангели" е учредена през юли т. г. Идеята ни е да подкрепяме първите стъпки при откриване на онкозаболяване на дете, които са много трудни, особено по отношение на разходите, сподели Оксана Иванова. По думите й освен на подпомагат болните деца и семействата им целта е да се ангажират и здравите деца. "Така ще ги научим да са по-отзивчиви и човечни", сподели Иванова, която по професия е детски учител.
В арт-ателието днес ще се включат възпитаници на три училища - "СОУ "Св. Климент Охридски", ОУ "Христо Ботев" и частното "Леонардо да Винчи". Фондация "Малки ангели" ще осигури материалите, а децата ще творят. Техните картини след това ще бъдат продавани благотворително, а с набраните средства ще се помага на онкоболните деца. Предвижда се такива ателиета да се провеждат веднъж всяка седмица. Организацията има намерение по повод Коледно-новогодишните празници да организира благотворителни базари. Картини ще се продават и в сайта й, който предстои да заработи. Предвижда се от 1 декември също във ВУМ фондация "Ангели" да разкрие свой офис.
По думите на председателя на фондацията, срещат много голяма подкрепа - от адвокат Калина Димитрова, от художника Венета Иванова, която ще работи с част от децата в арт-ателието, от ректора на ВУМ доц. Тодор Радев, предоставил с голяма отзивчивост залата арт-ателието, от директорите на трите училища, които утре ще участват в първата инициатива.
Проучване на Оксана Иванова показва, че онкоболните деца от Добрич се лекуват в Отделението по онкохематология при болница "Света Марина" във Варна. Фондация "Малки ангели" има идея за в бъдеще да предложи изграждането на здравна структура в Добрич, която да подкрепя болните деца и семействата им в началото. Много ми се иска и общината да заложи в бюджета си и да отделя някакви средства, каза още Оксана Иванова. НДТ


 


Сходни връзки

ФОНДАЦИЯ "МАЛКИ АНГЕЛИ" ЩЕ ПОМАГА НА ДЕЦАТА С ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди