изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:35 EEST
ОКОЛО 12 МЛН. ЛВ. ЩЕ Е БЮДЖЕТЪТ НА ГЕН. ТОШЕВО    
Новини Публично обсъждане на проектобюджет 2016 се състоя в петък в община Генерал Тошево. На срещата от страна на общинска администрация присъстваха кметът Валентин Димитров, неговите заместници, секретарят и главният счетоводител. Присъстваха още граждани и кметове на населени мести, които представиха пред общинското ръководство своите предложения за финансиране от проектобюджета за следващата календарна година.

Резюме на изготвената макрорамка на бюджет 2016 представи главният счетоводител. В него тя посочи, че както в предходните години така и тази основната цел на проектобюджет 2016 г. е запазване на финансовата устойчивост и стабилност на общината. Проектобюджетът за 2016 г. има за приоритет усвояването на средства по оперативните програми на Европейският съюз, създаване благоприятни условия за развитие на местната икономика, повишаване стандарта на живот на жителите на общината, намаляване на безработицата, подобряване облика на населените места, най-вече на общинския сграден фонд, уличната и общинска пътна мрежа, благоустрояването и други.
Кметът Валентин Димитров допълни към това, че очаква бюджетът за идната година да се запази в рамките на около 12 млн. лв. и ще работи активно за това, всички неотложни ремонти и поети пред гражданите ангажименти да бъдат изпълнени. Постави акцент върху правилното управление на средства от второстепенните разпоредители и средищните кметства.
Гражданите поставиха различни по своето естество въпроси, като се отличиха тези за водопреносната инфраструктура и поддържането на пътища. Разгледани бяха предложения за финансиране със социален характер и ремонти на обществено значими сгради. В задължителния за публичното обсъждане протокол бяха вписани всички предложения, искания и идеи, представени от присъстващите. НДТ


 


Сходни връзки

ОКОЛО 12 МЛН. ЛВ. ЩЕ Е БЮДЖЕТЪТ НА ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди