изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:45 EEST
НОВА ИДИОТЩИНА: Ново пет! Всички коли от провинцията, които влизат в София, да плащат такса    
НовиниСлед планираното поскъпване на винетката на 97 лева, се обсъжда и въвеждането на нова такса "провинция". Всички шофьори на коли, които влизат в столицата и са с различна от софийска регистрация да плащат допълнителна винетка или такса.  Тази идея беше лансирана от представители на бизнеса по време на обсъждането на проектобюджета на София за 2016 година, пише "Монитор".
След планираното поскъпване на винетката на 97 лева, се обсъжда и въвеждането на нова такса "провинция". Всички шофьори на коли, които влизат в столицата и са с различна от софийска регистрация да плащат допълнителна винетка или такса.  Тази идея беше лансирана от представители на бизнеса по време на обсъждането на проектобюджета на София за 2016 година, пише "Монитор". - See more at: http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/20772-Novo-pet!-Vsichki-koli-ot-provinciyata,-koito-vlizat-v-Sofiya-da-plashtat-taksa#sthash.AToaXpIx.dpuf


В момента съотношението на колите в града е 1 към 5. Тоест на всеки пет коли една е със софийска регистрация. Въвеждането на подобна мярка ще да доведе до облекчаване на трафика и ще насърчим ползването на метрото и градския транспорт”, обоснова предложението си Георги Ранделов от КРИБ. Това ще доведе и до допълнителни постъпления в хазната на общината и те ще могат да се използват за модернизирането на транспорта и инфраструктурата, смята още той.

Освен това ще се намалят и вредните емисии във въздуха. Всеки трябва да си плаща, все повече хора от околните градове идват на работа тук, дори Благоевград се е превърнал в квартал на София, с кола разстоянието е 40 минути, обясни пък шефът на КРИБ Кирил Домусчиев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви от своя страна, че е готова да работи на тази темата и очаква писменото становище на бизнеса по темата.

Общината ще кандидатства и по ОП „Околна среда” с проект за внедряване на филтри за комините, които да пречистват мръсния въздух. Освен това се подготвя проект за производство на палети от биомаса за отопление на училища и детски градини.
 http://kanal3.bg
 


Сходни връзки

НОВА ИДИОТЩИНА: Ново пет! Всички коли от провинцията, които влизат в София, да плащат такса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.10 секунди